Майдан вимагає введення військового стану в Україні

Координатори Львівського Майдану звернулися до виконувача обов’язків Президента України Олександра Турчинова та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою невідкладно введення в Україні військового стану, аби не допустити втрати суверенітету Української держави.

“Львівська громада завжди характеризувалась толерантним ставленням до дій народної влади в України. Ми розуміємо, що якісні зміни в державотворенні - це справа не одного дня, тижня та місяця. Також розуміємо, що навести лад в органах внутрішніх справ та інших силових відомствах - це надскладне та копітке завдання.  Проте, в умовах вже тривалого військового конфлікту  та анексії частини території Української суверенної держави, від влади громадяни очікують чітких, рішучих та ефективних дій і рішень. Натомість спостерігаємо, що з кожним днем ситуація на сході країни все більш загострюється, а відповідні органи державної влади бездіють.” - заявили координатори Львівського Майдану.

“Зважаючи на це Російська Федерація цілком передбачувано не зупинила своїх намірів із тотальної окупації території України. Одразу ж після анексії Кримского півострова, у велике християнське свято Вербної Неділі актом неприхованої агресії, посягання на державний суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, представники ГРУ Російської Федерації вчергове брутально вторглись на територію суверенної України та інспірували захоплення адміністративних будівель, масові заворушення, вбивства та каліцтва  українських військовослужбовців та мирних громадян. Росія поводить себе як справжній міжнародний терорист, який узяв у заручники мільйони громадян України і висуває все більш необґрунтовані вимоги.”- зазначили майданівці.

Координатори Львівського Майдану наголосили, що політика умиротворення агресора лише призведе до нових, щораз більших вимог з його боку, а будь-які поступки озброєним русофільським терористам та сепаратистам є неприпустимими.

“Львівський Євромайдан закликає владу в Україні до негайних та рішучих дій: виконувача обов'язків Президента України – якнайшвидше підписати Указ про введення воєнного стану в державі та оголошення повної мобілізації; Верховну Раду України – затвердити цей Указ на позачерговому засіданні; Кабінет Міністрів України – терміново забезпечити повне припинення пересування громадян, іноземців, осіб без громадянства і транспортних засобів через державний кордон України із Російською Федерацією та забезпечити введення візового режиму в’їзду на територію України громадян Російської Федерації. Усі на захист України! Ми не маємо права потурати бездіяльності! Ми переможемо! Слава Україні!” -  заявили координатори Львівського Майдану.

Координатори Львівського Євромайдану  Василь Молдован, Андрій Породко і Роман Брезіцький

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: