Росія ініціює термінове засідання Ради безпеки ООН та ОБСЄ щодо ситуації в Україні

Росія ініціює терміновий розгляд ситуації, яка склалася на сході України на Раді Безпеки ООН і ОБСЄ

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Російської Федерації на своїй сторінці в «Фейсбук».

"Росія виносить кризову ситуацію на Південному Сході України на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН і ОБСЄ", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Вона засудила застосування сили проти демонстрантів на Донбасі і висловила обурення з приводу наказу в. о. президента України Олександра Турчинова задіяти збройні сили для придушення протестів.

"Розвиток обстановки на південному Сході України набуває вкрай небезпечного характеру. Самопроголошена в результаті держперевороту київська влада взяла курс на силове придушення народних протестів, що стали реакцією на повне ігнорування законних інтересів жителів південно -східних регіонів, прямі погрози і насильство щодо всіх, хто не згоден з засиллям націонал-радикалів, шовіністичними, русофобськими, антисемітськими діями коаліції, яка запанувала в Києві за прямої підтримки США і Євросоюзу", - наголошується в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

Також Росія наголосила, що вимагає від влади України негайно припинити війну з власним народом, виконати всі свої зобов'язання щодо Угоди від 21 лютого.

«Західні спонсори майданників, зокрема США, зобов'язані приборкати своїх підопічних, змусити їх відмежуватися від неонацистів та інших екстремістів, припинити застосування збройних сил проти українського народу і негайно почати справжній національний діалог з рівноправною участю усіх регіонів в інтересах якнайшвидшого проведення радикальної конституційної реформи», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: