Більшість батьків львівських школярів незадоволені надмірним завантаженням дітей

Незважаючи на проблему переповненості дитячих садочків, 74,8% батьків, чиї діти навчаються в дошкільних закладах освіти, задоволені якістю послуг, які там надають. Цей показник стосується як комунальних, так і приватних навчальних закладів.Про це повідомила прес-служба ЛМР

Батьки, діти яких відвідують комунальні дошкільні навчальні установи, найбільш задоволені чистотою приміщень (83%), психологічним комфортом перебування дитини у закладі (76%) та компетентністю педагогів (72%). Найнижчий, порівняно з іншими, проте все ж доволі високий за номінальним значенням рівень задоволеності було висловлено щодо стану будівлі освітнього закладу (61%).

У свою чергу задоволеність батьків послугами приватних закладів дошкільної освіти, які відвідують їхні діти, стосується чистоти приміщення (91%), компетентності педагогів (83%), психологічного комфорту дитини під час перебування у закладі (83%). Щодо якості знань, які дитина отримує у приватному садочку, респонденти виявили дещо більшу прискіпливість (71%).

Рівень завантаженості загальноосвітніх закладів є значно меншим, ніж у дитячих садочках, і становить 78%. Щодо роботи шкільних закладів, то їх роботою задоволені 66,5% батьків львівських учнів. Що стосується оцінок респондентів, то найбільше в шкільних закладах вони задоволені ставленням педагогів до дитини (72%), психологічною комфортністю перебування дитини у школі (72%) та компетентністю педагогів (71%).

Найменшу задоволеність у батьків викликають такі категорії, як технічна оснащеність та матеріальна база (45%), умови для творчого розвитку дитини (46%) та завантаженість учнів у школі (48%).

Задоволеність батьків приватними загальноосвітніми закладами, які відвідують їхні діти, є трохи вищою, порівняно з рівнем задоволеності респондентів, що користуються послугами комунальних шкіл. Найвищий рівень задоволеності тут стосується забезпеченості навчального закладу підручниками (89%), якості знань, які отримує дитина (85%), та чистоти шкільного приміщення (84%).

Найнижчий рівень задоволеності спостерігається в контексті завантаженості учнів (36%) та стану шкільної будівлі (64%).

Щодо вибору найкращої школи для своїх дітей, то батьки, чиї діти навчаються в комунальних школах, при виборі керувалися здебільшого територіальним розташуванням навчального закладу. У тих батьків, які віддали дітей у приватні загальноосвітні школи, показник територіального розташування є таким же важливим, як і рівень викладання та напрямок школи (гуманітарний, математичний, поглиблене вивчення мов тощо).

Цікавим є факт, що переважна більшість дітей харчується в школі. І це незалежно від того, комунальний це заклад (68%) чи приватний (69%). Більшість батьків, що віддали своїх дітей на навчання до приватних шкіл, задоволені запропонованим тамтешніми їдальнями меню (61%). Задоволених же ціновою політикою закладу налічується 30%. Що ж стосується комунальних шкіл, то тут наявним раціоном задоволені 48%, а ціною, відповідно, 71% опитаних.

50% дітей респондентів відвідують позашкільні заклади освіти (секції, гуртки тощо). Більшість дітей відвідують шкільні гуртки (29%), будинки дитячо-юнацької творчості (22%), приватні секції, громадські організації, культурні інституції (19%).

Довідка

Дослідження проводилося Інститутом міста в рамках проекту «Мистецтво врядування: звітність, відповідальність, прозорість» методом опитування «обличчя до обличчя». Вибіркова сукупність дослідження становить 2400 мешканців, віком від 18 років, з усіх 6 адміністративних районів Львова. Похибка репрезентативності вибірки не перевищує 2%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: