І знову автомобілісти пікетували Ірину Сех (відео)

Сьогодні, 14 квітня, автомобілісти приїхали до Львівської обласної державної адміністрації, вимагаючи підписання закону про скасування утилізаціного збору та акцизу на переобладнання автомобілів. 

Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Близько п'ятдесяти автомобілів об 11.00 заблокували проїзд вулицею Винниченка навпроти приміщення Львівської обласної держаної адміністрації, вимагаючи зустріч з Іриною Сех.

"Ми сьогодні зустрічаємося з пані Сех і будемо вимагати в неї дзвінка до Турчинова. І ми не роз'їдемось звідси, поки Турчинов не дасть пояснення, чому зі всіх проголосованих Верховною Радою законів минулого тижня, які були подані на підпис до в.о. президента Олександра Турчинова, уже всі підписані, окрім закону 4238. Підписання цього закону підтримує вся Західна Україна" - розповів активіст, член Радикальної партії Олега Ляшка Степан Кулька.

Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України" (щодо відміни утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу)"

Законом скасовано сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та звільнено від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання ввезеного на митну територію України не підакцизного транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Наразі закон перебуває на підписі у в. о.президента України, Олександра Турчинова.

Після годинного очікування під стінами Львівської ОДА, представників автомобілістів таки запросили всередину і знову запропонували зачекати губернатора.

Більша частина водії при цьому залишилась назовні пильнуючи авто. І, як виявилось, не даремно.  Через кілька хвилин до припаркованих автомобілів підійшли двоє невідомих у цивільному і почали переписувати номери державних реєстраційних знаків.

Після активного діалогу перевізників з цими особами, один з них представився інспектором охорони громадського порядку інший - слідчим Галицького райвідділу міліції. Досить емоційна розмова завершилася знищенням паперового списку номерних знаків пікетувальників, після чого останні повернулися в приміщення ОДА далі чекати на зустріч з губернатором.

Розмова з Іриною Сех в автовласників таки відбулася, але не принесла їм багато користі.  Водії просили губернатора зателефонувати в.о. президента України Олександру Турчинову і поцікавитись, чому закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України" (щодо відміни утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу)" досі не підписано.

Зі слів пікетувальників, губернатори в інших областях уже це зробили і підтримали пікетувальників.

"Завтра я буду в Києві і буду зв'язуватися з Турчиновим. Сигнальте хоч до вечора", - відповіла Ірина Сех представникам малого автомобільного бізнесу. Після цих слів губернатора Львівщини, розмова практично була завершена.

Після зустрічі з губернатором водії виглядали ображеними та розгубленими. На невеликій імпровізованій раді перед будинком Львівської ОДА вони вирішили знову готуватися до акцій протесту в Києві.

Коли саме плануються акція протесту в Києві - наразі ще уточнюється, адже вона вимагає координації водіїв десяти областей Західної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: