Канадці надаватимуть підтримку виробникам молока Львівщини

14 квітня голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех та менеджер Проекту МЗС Канади «Підвищення конкурентоспроможності молочного сектору в Україні» Каміл Коте підписали Меморандум про взаєморозуміння між Львівською ОДА та Канадським об’єднанням співробітництва для міжнародного розвитку СОКОДЕВІ, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Мета Меморандуму – здійснення Проекту  зі  створення  стабільних економічних можливостей  для виробників молока в Дніпропетровській, Херсонській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Під час зустрічі Ірина Сех підкреслила, що цей проект вже шість  років успішно реалізується  у Львівській області, та висловила сподівання, що після підписання Меморандуму матиме успішне продовження.

«У межах реалізації Канадського проекту на території Львівщини створено 15 великих сільськогосподарських підприємств, 27 середніх і малих товарних господарств, 11 родинних молочних ферм, більше тисячі культурних пасовищ. Також за сприяння проекту вдалося створити вісім сільськогосподарських кооперативів, зокрема кооперативне об’єднання «Рівноправність». Тому хочу висловити щиру подяку уряду Канади за вагому  підтримку нашого виробника молочної продукції», – сказала Ірина Сех.

Вона зауважила, що влада Львівщини дуже зацікавлена у такій співпраці,  адже  розвиток  сільського господарства, зокрема тваринництва, є пріоритетним в нашому регіоні, а питання виробництва, переробки та збуту молока особливо гостре.

Водночас менеджер Канадського проекту Каміл Коте зазначив, що підписання Меморандуму було необхідним кроком для подальшого отримання допомоги від Канадського уряду і для реєстрації проекту в Міністерстві економіки України.

«Надзвичай важливим є той факт, що ми можемо розпочати роботу з реалізації проекту вже завтра, адже весна -  особливо гарячий сезон для виробників молока, і вони потребують від нас допомоги з організації збору молока», – відзначив К.Коте.

За його словами, проект передбачає використання  на розвиток молочної галузі Львівщини понад 7 млн доларів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: