Від Сех вимагають повернути процес люстрації у правове поле

Заява Конгресу української інтелігенції Львівщини

Пряма воєнна російська агресія і окупація українських територій, активізація «п`ятої колони», масова діяльність диверсійних груп, цілковито зруйнована кримінальним режимом країна – створюють неймовірні туднощі у розбудові післямайданної України.              

На цьому тлі, безумовно, недопустимі внутрішні протистояння в суспільстві, в окремих колективах, що спостерігаємо останнім часом. Найбільш дражливою стає проблема люстрації. Відсутність чітких критеріїв підбору кадрів, певна непослідовність нинішньої влади створили грунт для неконтрольованого розвитку ситуації. З`явилися самозвані загони самооборони, люстраційні комісії, які в рекетирський спосіб починають тероризувати багатьох керівників, висувати натомість «своїх» людей.

Під патріотичними гаслами розгортається кампанія наклепів на осіб, що активно підтримали євромайдан, зокрема на ректорів вищих навчальних закладів Львова, котрі з перших днів революції гідності стали на бік протестувальників, своїх студентів, і разом з ними боролися проти кримінального режиму. Натомість, на жаль, ми з подивом бачимо на своїх посадах затятих адептів злочинної партії регіонів, які під час Майдану відверто протистояли народу. Особливо нас непокоїть таке становище в гуманітарній сфері, яку регіонали найбільше свідомо занедбали. Проте «вчорашні» й досі керують освітою, культурою, телебаченням. Це недопустимо.

Вимагаємо від керівництва обласної ради, облдержадміністрації Львівщини повернути процес люстрації у правове поле, діяти більш рішуче і послідовно при очищенні влади від тих, хто скомпроментував себе корупційними діями, активною підтримкою злочинного режиму Януковича.

Вважаємо за необхідне при формуванні нової влади обов`язково враховувати думку громадськості, як того вимагав Майдан. З цією метою сформувати на основі обласної координаційної ради національного спротиву єдину громадську люстраційну раду із залученням експертних середовищ, яка узгоджуватиме свої дії із люстраційним комітетом у Києві.

У час національної небезпеки ми повинні зберігати конституційний лад разом долати розбрат і протистояння, будь-які прояви сваволі, що дестабілізують ситуацію в країні. Тільки спільними зусиллями збудуємо справді незалежну, демократичну і європейську Україну.

Конгрес української інтелігенції Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: