Королевська представила соціальний рейтинг регіонів

У Тернопільській області найменші зарплати - там люди в середньому отримують 2359 грн. Робочих місць немає - всього працевлаштовані 56%

Саме цей регіон займає першу позицію за рівнем безробіття в рейтингу соціального захисту громадян, представленому Наталією Королевською, повідомили Еспресо.TV в прес-службі політики.

Соціальний рейтинг регіонів - це перший проект Інституту соціального захисту громадян, співзасновником якого є Наталія Королевська. Проект показує правдиву ситуацію в країні. «Кращі фахівці детально проаналізували кожну область за шістьма ключовими напрямами: стан ринку праці, можливість працевлаштування, рівень безробіття, рівень оплати праці, захист сім'ї та дітей, оздоровлення дітей. Таким чином, можна побачити реальну ситуацію, яку часто намагаються заховати за допомогою жонглювання цифрами», - розповіла екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Так, найлегше знайти роботу в Києві, Харківській та Дніпропетровській областях. А от у західних областях та на Полтавщині - навпаки. Тут найбільший рівень безробіття.

В Одеській, Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській та Харківській областях - найбільше шансів влаштується на роботу через центри зайнятості.

У 2013 році, згідно з реальним індексом, найвищі зарплати отримували люди в Херсоні, Кіровограді, Миколаєві, Вінниці, Києві, Тернополі, Івано-Франківську та Чернівцях. У той час як на Закарпатті, у Запорізькій, Харківській, Чернігівській та Миколаївській областях був найвищий рівень заборгованості.

Не менш важливим фактором рівня життя є кількість усиновлень. Реальні показники по Україні такі: усиновити дитину найчастіше беруться в Херсонській, Черкаській, Волинській, Київській та Чернівецькій областях.

Створює рейтинг команда фахівців, які безпосередньо працюють з людьми на місцях. Наші експерти - кращі в країні та знають, чим живе кожен регіон. Вони досліджують головні запитання українців - чим живе кожен та що потребує.

Співзасновник та директор Інституту Василь Костриця, заслужений професор Академії праці та соціальних відносин Федерації профспілок України ( 2002 ) запевнив, що головне завдання Інституту - стати соціальним щитом для людей: «Щоб кожен пенсіонер, чорнобилець або соціальний працівник розумів загальний напрямок руху та міг побачити себе за рік, три, п'ять, десять років. Робота над документом вже завершується. І скоро ми представимо його громадськості», - розповів він.

У свою чергу, глава експертної ради Інституту, доктор економічних наук, проректор Київського національного економічного університету Анатолій Колот зазначив, що розроблений командою Наталії Королівської Соціальний рейтинг, дозволить безперервно моніторити розвиток соціальної сфери у кожному регіоні, виявляти та блискавично вирішувати проблеми.

«Коли я працювала міністром соціальної політики, я на власні очі побачила стільки людського горя, що, чесно кажучи, мені було дуже складно стримувати емоції та не приймати все близько до серця. Ті, хто колись бував в санаторіях для ветеранів, інтернатах для дітей-інвалідів та дітей-сиріт, реабілітаційних центрах, територіальних центрах соціальної допомоги зрозуміють, про що я кажу. Пропрацювавши понад рік на посаді міністра, для себе я усвідомила, що тепер проблеми та біль всіх, хто потребує підтримки та захисту, це вже і мої проблеми», - сказала Наталія Королевська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: