Оптимальним шляхом для розвитку місцевих громад є проекти міжнародної технічної допомоги, - П’ятак

Сьогодні, 15 квітня, під головуванням заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака відбулась нарада щодо реалізації та співфінансування з обласного бюджету у 2014 році проектів міжнародної технічної допомоги. Участь в нараді взяли представники управлінь та відділів обласної ради та обласної державної адміністрації, повідомили у прес-службі ЛОР.

Нагадаємо, що в грудні 2013 року в обласній раді проведено слухання за участю аплікантів та партнерів проектів міжнародної технічної допомоги, що реалізуються на території Львівської області.

Загалом розглянуто 10 проектів міжнародної технічної допомоги, з приводу співфінансування яких надійшли звернення від місцевих громад та районів області.

Зокрема, пропозиції співфінансування стосувались проектів в галузі охорони здоров’я, екологічної сфери, покращення дорожньої інфраструктури та енергоефективності.

Як наголосив під час наради Валерій П’ятак: "Фінансування проектів міжнародної технічної допомоги на базовому рівні є проблемним, оскільки в місцевих бюджетах коштів недостатньо. Саме тому обласна рада повинна допомогти громадам виконати зобов’язання щодо співфінансування. Особливо зараз, коли з Києва кошти на програми розвитку не надходять, а оптимальним шляхом для розвитку місцевих громад є проекти міжнародної технічної допомоги".

При затвердженні обласного бюджету Львівської області на 2014 рік в рамках реалізації Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2012 – 2014 роки передбачено     1 млн 100 тис. грн для спіфінансування проектів МТД. Окрім цього, планується збільшити фінансовий ресурс екологічного фонду Львівської області на 1 млн грн, призначений саме для співфінансування проектів МТД.

Разом з тим заступник голови обласної ради нагадав, що обласною радою затверджено Порядок співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги, який регламентує механізм такої допомоги.

За підсумками наради Валерій П'ятак дав доручення профільним департаментам Львівської обласної державної адміністрації активізувати роботу у напрямку проходження процедури погоджень та підготовки розпорядчих документів з метою ефективної реалізації у 2014 році проектів міжнародної технічної допомоги, які співфінансуватимуться з обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: