Російські ЗМІ "озброїли та відправили" старшокурсників військової академії зі Львова на Схід

Міноборони України спіймало російські ЗМІ на черговому фейку

Про це повідомляється на сторінці Міноборони у мережі Facebook, перпедає Еспресо.TV.

"Сьогодні, 15 квітня, російські інформаційні ресурси “Интерфакс” та “Эхо Москвы” розповсюдили повідомлення щодо нібито відправлення курсантів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного “фактически на гражданскую войну в восточные регионы страны” (мова оригіналу).

Розповсюджений фейк підкріплюється фотоілюстраціями, на яких зображено військових у формі одягу, яка не має жодного відношення не лише до Збройних Сил, а й до будь-яких інших військових формувань України, натомість, дуже схожа на однострій російської армії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник Академії Сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, поширена інформація абсолютно не відповідає дійсності та може розцінюватися як чергова невдала спроба російських спецслужб дестабілізувати ситуацію в Україні та внести розкол в українське суспільство.

– На даний час в Академії Сухопутних військ активно триває практична підготовка курсантів різних спеціальностей на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області згідно із затвердженими раніше навчальними програмами підготовки офіцерів. Під час занять курсанти практично виконують вправи стрільб, водіння бойових машин, беруть участь у навчальних вправах з тактики, інженерної підготовки, спеціальних дисциплін. Курсанти випускних курсів готуються до складання державних іспитів та працюють над дипломними та кваліфікаційними роботами, – наголосив він.

"Кремлівським інформ-ботам варто знати, що українські військові, а особливо майбутні офіцери, свідомо обирають професію захисника Вітчизни. Особовий склад Академії налаштований патріотично та готовий зі зброєю в руках захищати суверенітет Батьківщини", - заявляють у Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: