У Винниках показали «Врятовані скарби» Героя України Бориса Возницького (фото)

У м. Винники 15 квітня відбулося відкриття двох виставок під спільною назвою "Врятовані скарби", присвячених пам'яті Героя України Бориса Возницького.

У відкритті виставок взяв участь голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, який у своєму виступі, зокрема, наголосив: "Для нас Борис Возницький – це не лише 36 тисяч експонатів, не лише відреставровані полотна, збережені рукописи. Це щось більше... Дуже важливо, аби були люди, які продовжать велику справу Возницького. І, такі люди, очевидно, є."

_DSC0428

На виставці «Життя Б. Г. Возницького у світлинах» експонують   унікальні світлини, що представляють сторінки життєвого і творчого шляху Бориса Григоровича Возницького, зокрема, відкриття  Олеського і Підгорецького замків, експозицій Львівської картинної галереї,  відкриття Історико-краєзнавчого музею у Винниках, натхненником створення якого він був і для якого збирав перші експонати.

На виставці також експонуються пам’ятки станкового малярства різного часу та вагомості. Цю реставраційну роботу виконали студенти відділу реставрації Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва імені Івана Труша.

_DSC0454

Під час відкриття виставок відбулося погашення марки, присвяченої пам’яті Б. Г. Возницького.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі ЛОР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: