На Львівщині планують впроваджувати проект з електронного врядування

У Львівській обласній раді працюють над реалізацією проекту «Партнерство для прозорості влади», яка дозволить запровадити електронне врядування в установах представницької та виконавчої влади на місцях з метою покращення надання адміністративних послуг для населення.

Аналогічний проект вже успішно діє на Дніпропетровщині. Ще раніше співробітники Львівської обласної ради побували там та мали можливість проаналізувати всі переваги е-врядування.

Зокрема, сьогодні, 16 квітня, в обласній раді відбулася нарада за участю заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака, а також структурних підрозділів обласної ради та обласної державної адміністрації.

Учасники заходу відзначили, що запровадження в адміністративних установах Львівської області електронного врядування сприятиме ефективності надання відповідних послуг громадам, повідомляє прес-служба ЛОР.

На реалізацію проекту, над розробкою якого зараз працюють, Фонд «Східна Європа» в якості співфінансування готовий надати кошти в розмірі 250 тис. грн. Таку ж суму коштів планують залучити з обласного бюджету. Долучитися фінансово можуть також і місцеві (сільські, селищні, міські чи районні) ради.

Отримані кошти, зокрема, будуть використані для покращення функціонування Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), а саме – на адаптацію відповідного програмного забезпечення.

За словами Валерія П’ятака, реалізація такої програми на Львівщині сприятиме економії бюджетних коштів, зокрема, через те, що частина адміністративної інформації буде зберігатися в електронному вигляді. «Впровадження на Львівщині електронне врядування сприятиме не лише економії бюджетних коштів, але й суттєво покращить якість надання адміністративних послуг населенню», – наголосив заступник голови Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: