Під час круглого столу у Києві відзначили роботу ТРК «Львів»

Як повідомляє «MediaSapiens», у Києві відбувся круглий стіл «Шляхи реформування ОДТРК в суспільних мовників». Під час якого позитивно відзначили роботу ТРК «Львів».

В процесі обговорення учасниця команди «Громадського радіо» Наталія Соколенко розповіла, що за результатами моніторингу діяльності ОДТРК, який вона проводить для ГО «Телекритика», в ефірах усіх обласних телеканалів виявився високий рівень замовних матеріалів, і запропонувала негайно змінити керівництво. «Це не має жодного відношення до журналістики, – говорить Наталія Соколенко про нинішню роботу ОДТРК. Проте журналістка  підкреслює, що у Львівський ОДТРК ситуація значно відрізняється.

Також під час круглого столу експерти визнали за необхідність внести певні зміни в діяльність обласних телекомпаній. Серед яких: забезпечення незалежності редакційної  політики та громадський контроль за їх діяльністю, запровадити публічні звіти діяльності ОДТРК, визначити єдиний підхід до програмної концепції, запровадити в ОДТРК наглядові ради зі складу представників громадськості, змінити формат угод про державне замовлення у спосіб, який передбачає більшу редакційну свободу компаній формувати програми в межах вказаних тематичних напрямків, залучати громадські організації до спільного виробництва телерадіопрограм, провести перевірку забезпечення ОДТРК цифровим сигналом на території відповідних областей.

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: