У Львові відбулася презентація проекту «Допомога своїм»

Сьогодні, 16 квітні відбулася презентація проекту “Допомога своїм”, який спрямований на середовище людей, які були на Майдані, а також бізнесу, який йому симпатизує, ініційований ГО «Громадська варта».

Як зазначив голова організації Ярослав Антоняк, у рамках проекту «Допомога своїм» ГО «Громадська варта» виступає посередником між учасниками Євромайдану 2013-2014, які мають проблеми із працевлаштуванням, або втратили роботу через свою участь у Майдані чи через поранення, та бізнесом, який може їх працевлаштувати, навчати та підвищити їх кваліфікацію.

“Ми створили організацію навколо людей, які об’єдналися навколо Майдану. Для нас було дуже важливо не втратити тих людей. Тому свою роботу ми розпочали з проекту “Допомога своїм”, -зазначив Ярослав Антоняк.

Голова комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський зазначив, що підприємців Львівщини охоче вітають таку ініціативу і радо співпрацюватимуть з такою громадською ініціативою.

“Створити конкурентне середовище і допомогти майданівцям реалізувати себе тут- цим цей проект цікавий”, - наголосив Зафійовський.
“Громадська варта”запрошує підприємців Львова та Львівщини, яким близькі і зрозумілі ідеї Майдану, до співпраці у навчанні, перекваліфікації та працевлаштуванні учасників революції гідності , які цього потребують.

Майданівець Роман Альфавіцький після Майдану зіштовхнувся з проблемою працевлаштування. Вони з дружиною залишилися без роботи. Він закликав підприємців Львівщини долучатися до вирішення цих проблем.

 

Партнером проекту є  Фонд розвитку громади міста Львова - Перша Львівська Фундація. Голова фундації Роман Кошовий зазначив, .

“Ми почали думати, як допомогти тим людям, які були на Майдані. Такі проекти, як “Допомога своїм” мають робити ті люди, які були на Майдані. Є той аспект, що вони не довірять іншим, які  там не були. Сьогодні також проблема є в тім, що з’явилося багато псевдомайданівців, які збирають кошти, тому такою ініціативою мають займатися люди, які пройшли Майдан”, - зазначив Роман Кошовий.

Член ради ГО “Громадська Варта” Ігор Ожиївський розповіть про суть проекту, яка полягає в б'єднанні людей, які брали активну участь у Майдані, навколо ідеї їхнього працевлаштування.
“Значна частина людей, які перебували на Майдані, сьогодні не можуть знайти собі місце у суспільстві. Особливо це стосується їхнього працевлаштування. Є молоді люди, які проявили себе патріотами, але ще не знайшли себе у професійному плані, є люди, яких звільнили через перебування на Майдані, є й такі, що на момент революції не мали постійної роботи і тому вирішили свій вільний час присвятити Україні. Серед учасників Майдану була велика кількість людей, які працювали за кордоном, зокрема, в Росії. Мотивацією їхньої участі в Євромайдані було, зокрема, і те, щоб у результаті змін в країні вони не мали більше потреби у заробітчанстві”, - зазначив Ярослав Антоняк.

Особливу увагу варто присвятити тим майданівцям, які отримали травми, що унеможливлюють їхню діяльність за попереднім фахом. Такі люди потребують підтримки у перекваліфікації.
З іншого боку, в Майдані взяла участь велика кількість підприємців, які  мають патріотичну свідомість і готові діяти, щоб надати кращої якості українському суспільству.

Люди, які перебували на Майдані, є безцінним скарбом нашої нації, а тому завдання кожної політичної чи громадської організації - максимально використати цей потенціал на благо нашої країни.

Напрямки діяльності:
- збір інформації про потреби майданівців;
- сприяння у навчанні та перекваліфікації;
- сприяння у працевлаштуванні;
- залучення майданівців до соціальної роботи, якщо вони самі мають у цьому внутрішню потребу і проявляють ініціативу
- організація спільних волонтерських громадських заходів.
У перспективі - формування майданівського активу, зосередженого навколо цього проекту.

Учасників Євромайдану за пропозиціями щодо навчання, перекваліфікації та працевлаштування просимо звертатися за електронною адресою [email protected] та контактним телефоном +38 097 623 12 50.
З проектом «Допомога своїм» Ви можете ознайомитися на сторінці «Громадська варта» у Facebook та на сайті «Першої Львівської Фундації» www.fund.lviv.ua.


Прес-служба ГО  «Громадська варта»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: