Ансамбль танцю «Юність» представить Україну на фестивалі «Калина» в Сербії

Сьогодні, під час офіційної зустрічі з депутатами Львівської обласної ради та представниками Львівської облдержадміністрації, голова Національної ради Української національної меншини Сербії Йосиф Сапун та секретар Далібор П’єкті запросили керівництво Львівщини і танцювальний ансамбль «Юність» на фестиваль української культури «Калина», повідомили у прес-сл3ужбі ЛОР.

На зустрічі були присутні депутати Андрій Холявка, Павло Хобзей та Роман Ковальчук, представник МЗС України у Львівській області В’ячеслав Войнаровський, а також в. о. заступника голови – керівника апарату ЛОДА Мирослав Трещов та керівництво профільних департаментів ЛОДА.

Під час зустрічі Йосиф Сипун зазначив, що насамперед цей візит є висловленням підтримки народу України на шляху до демократії та свідченням готовності до подальшої співпраці з українською громадою.

Загалом представники Львівської області з керівництвом Національної ради Української національної меншини Сербії обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні, а також зосередились на питаннях співробітництва в сфері освіти і культури, що проводиться в рамках Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською ОДА та Національною радою. Користуючись нагодою, Йосиф Сипун та Далібор П’єкті запросили керівництво Львівщини на щорічний фестиваль української культури «Калина» в Сербії.

Також керівництво Національної ради висловило сподівання, що сучасні події в Україні не завадять взяти участь у фестивалі хореографічному колективу «Юність», який офіційно представлятиме Україну в Сербії.

Керівник департаменту культури ЛОДА Наталія Гамкало зауважила, що в проекті плану заходів на 2014 рік передбачено поїздку «Юності» на фестиваль в Сербію.

Депутати обласної ради зі свого боку запевнили, що готові зробити усе необхідне для участі танцювального колективу «Юність» у фестивалі української культури «Калина» в Сербії.

Павло Хобзей, депутат обласної ради, голова комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном зауважив: «Фестиваль в Сербії ми розцінюємо не просто як високе мистецьке дійство, а також як можливість донести до українців за кордоном інформацію про події в Україні та настрої українського суспільства».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: