Табаков презентує пісню «Небесну Сотню, Господи, прийми» (фото, відео, аудіо)

Переможець телепроекту «Голос країни» Павло Табаков написав пісню, присвячену пам’яті Небесної Сотні. Прем’єра пісні на великій сцені відбулася на сороковини від дня загибелі Героїв України – під час концерту-реквієму у Чернівецькій філармонії. А останні три тижні співак і композитор практично зачинився у київській студії звукозапису – і ось цими днями, у страсний тиждень, презентує пісню-пам'ять «Небесну Сотню, Господи, прийми».

tabakov33

Ідея створити пісню у підтримку Майдану виникла у Павла Табакова ще на початку Революції Гідності. У перші дні протистояння у Києві співак для підтримки духу «євромайданівців» написав музику до тексту Наталії Лей «Україно, матінко моя!».

tabakov22

- Згодом події у Києві розгорталися настільки швидко і драматично, що моє натхнення застигло в очікуванні… - каже Павло Табаков. - А поштовхом до написання пісні «Небесну Сотню, Господи, прийми» став вірш мого доброго друга, буковинця Василя Фесюка. Коли почитав його поезію, у якій є, зокрема, такі рядки «Я йду туди, де в нашу волю й честь, / Стріляють із злочинних перехресть», то музика з’явилася практично відразу. Це одна з тих пісень, які народжуються за 10 хвилин. Це - пісня-пам'ять, пісня-нагадування. Не маємо права ні на мить забувати про подвиг, який здійснили Герої Небесної Сотні. Бо тільки так зможемо вибороти для України краще майбутнє. А я вірю, що так і буде! Слава Україні! Героям слава!

tabakov11

документальні кадри до пісні «Небесну Сотню, Господи, прийми»:


Також днями у Чернівцях, на сцені легендарної Чернівецької філармонії, відбулися зйомки кліпу на пісню-пам'ять «Небесну Сотню, Господи, прийми». Прем’єра відео відбудеться ще цієї весни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: