Близько трьох тисяч кримчан хочуть переїхати на материкову Україну

На "гарячу лінію" урядового контактного центру вже надійшло близько трьох тисяч звернень, і їх кількість збільшується щодня, про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич. У Вінницькій області вже перебуває близько 400 біженців з Криму.

Більшість проблем, з якими вони звертаються, зазначив Іванкевич, стосуються житлових питань та соціального захисту – повідомляє korrespondent.net.

Він також підкреслив, що державна соціальна підтримка надається всім без винятку кримчанам. Так, станом на 15 квітня до органів соцзахисту населення звернулася 771 сім'я, з них 47 сім'ям вже виплачено призначені види соціальних допомог, а 629 сім'ям триває призначення.

"На сьогодні в регіональні відділення пенсійного фонду з отримання своїх пенсій вже звернулося 1315 пенсіонерів з АРК. Зазначу, що їм усім виплачено пенсію за березень, при цьому 9 пенсіонерам - за новим місцем проживання. Також співробітники ПФ займаються пересиланням особистих справ пенсіонерів-кримчан", - повідомив Іванкевич.

Заступник міністра зазначив, що в першій декаді квітня з пошуку роботи звернулося 398 кримчан і з 10 квітня 65 вже працевлаштовано. "При цьому статус безробітного отримали 207 осіб, з яких 122-ом вже призначено виплату допомоги по безробіттю, іншим вона оформляється", - зазначив він.

Станом на 18 квітня у Вінницькій області перебуває 367 зареєстрованих біженців з півострова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: