Тисячі сімей на Львівщині залишились без пільгового газу

ПАТ «Львівгаз» призупинило постачання скрапленого газу споживачам Львівської області за пільговими цінами. Така ситуація виникла через відсутність аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення. В результаті, ціна одного грозового балону для споживачів зросла більше як удвічі - зі 132 грн. до 350 грн.

Спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для потреб населення не проводяться уже впродовж двох місяців. Через це у ПАТ «Львівгаз» взагалі не залишилося ресурсу для забезпечення споживачів балонами за пільговими цінами. Такі перебої з постачання скрапленого газу негативно вплинули майже на 50 тисяч сімей Львівської області. Щоб не допустити зростання напруження у суспільстві ПАТ «Львівгаз» звернулося з листами до Львівської обласної державної адміністрації з проханням посприяти у якнайшвидшому вирішенні питання з проведення спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для комунально-побутового споживання.

«Скраплений газ постачається в населені пункти, які ще не газифіковані. Відповідно, сьогодні тисячі споживачів залишилися без елементарної можливості та умов для приготування їжі. При цьому, значна частина цих людей є соціально незахищеною категорією – пенсіонери та малозабезпечені сім'ї, які проживають у сільській місцевості. Для таких людей із невеликими доходами вартість газу має дуже велике значення», - наголосив Голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

На сьогоднішній день скрапленим газом в Україні користується понад 2,5 млн. українських сімей, більша частина яких відносяться до соціально незахищених верств населення.

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.11 р. № 1064 «Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», скраплений газ для забезпечення комунально-побутових потреб населення області ПАТ «Львівгаз» закуповує на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників, що дає можливість реалізовувати його споживачам за ціною, яка є вдвічі меншою ніж комерційна.

«Якщо пільгова вартість одного балону для нашого споживача з доставкою коштує 132 гривні за балон газу, то комерційна вже сягає 350 гривень», – пояснює Володимир Зленко.

Враховуючи специфіку цього енергоносія та необхідність дотримання встановлених норм безпеки при реалізації скрапленого газу, ПАТ «Львівгаз» єдиний в області забезпечує населення цим видом палива, маючи аварійно-диспетчерську службу, забезпечену загальнодержавним засобом оперативного зв’язку «104», відповідний дозвіл територіальних органів Держгірпромнагляду, патенти Міністерства доходів та зборів на реалізацію даного виду палива населенню, а також власну виробничу базу, необхідну для виконання всіх видів робіт з газопостачання, відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання України, і несе юридичну відповідальність за безпеку і надійність газопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: