У Храмі Львівського полку Національної гвардії України винесли Плащаницю

У Храмі Львівського полку Національної гвардії України винесли Плащаницю, повідомив Дивись. Інфо Вадим Голуб

У Храмі святого рівноапостольного великого князя Володимира що на території Львівського полку Національної гвардії України винесли Плащаницю – полотно із зображенням Ісуса, що символізує тканину, у яку загорнули тіло Христа.

Після богослужіння отці разом із солдатами тричі пронесли Плащаницю навколо церкви, після чого виставили її у храмі. Їх супроводжували прихожани військового храму та члени сімей.

Поклоніння і цілування Святої Плащаниці це не тільки глибоке духовне переживання для військових і нагода відновити свою віру й любов до Господа нашого Ісуса Христа, котрий з любові до нас помер на Хресті. Ті військові правоохоронці які знаходились на службі та не змогли прикластись до плащаниці за традицією зможуть це зробити до ранку суботи.

У неділю зранку у всіх військових частинах Західного територіального командування священики освятять Пасхи та Великодні сніданки для військовослужбовців.

Довідково:

Плащаниця — це плащ великого розміру із зображенням відбитку Ісуса Христа . Плащаниця Ісуса Христа використовується під час богослужіння Великої П’ятниці та Великої Суботи.
В центральній частині композиції Плащаниці Ісуса Христа, як правило, розташована ікона «Покладення до гробу» — повністю або частково (тільки тіло Христа). Ця ікона описує євангельську сцену погребіння Ісуса Христа. Таємний ученик Ісуса Йосип Ариматейський попросив римського намесника Понтія Пилата віддати тіло Ісуса для погребіння. Зняте з хреста, воно було обвите плащаницею, змащеною ароматичними маслами. Потім тіло Ісуса поклали у гроб, висічений у скелі, де до того іще нікого не поховали. Після того завалили каменем двері гробу. Марія Магдалина та Марія Йосипова дивились, де Його покладали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: