Діти мають намір здійснити унікальний у Європі веломарафон

ВЕЛО-МАЙДАН "МАМО, ПОВЕРНИСЯ" (УКРАЇНА - ІТАЛІЯ)

Діти, які займаються велотуризмом, мають намір здійснити унікальний веломарафон у Європі

Про дитячий веломарафон у Європу:

В Україні відбулася революція. Вона має назву «Революція гідності». Це означає, що українці перестали терпіти корупцію, нечесні суди, пограбування чиновниками державної казни, пограбування чесного бізнесу, відсутність системи охорони здоров’я, злочинну діяльність тих, хто мав би боротися зі злочинами (міліція, прокуратура, служба безпеки), безправ’я місцевого самоврядування та інші негаразди. Ми хочемо жити чесно, працювати і отримувати за це гідну зарплату, мати усі свободи як люди у Європі, дружити з усіма народами світу. Збудувати нове життя в Україні – справа важка і довготривала. Але ми мусимо це зробити будь якою ціною, якщо не для себе, то для дітей, для майбутніх поколінь українців.

Є дуже багато проблем. Діти також хочуть і можуть включитися до вирішення окремих проблем. Ось одна з них: через те, що в Україні не було умов для ведення бізнесу (корупція, безробіття, великі податки, бюрократія, високі відсотки на кредити та ін.) 7000000 (7 мільйонів) найактивніших, ініціативних громадян України виїхали тимчасово в інші країни на роботу, але залишилися там надовго. Це люди, яким не байдуже їх майбутнє. Вони там краще заробляють, ніж ми тут, але трудова міграція породила багато інших проблем. В Україні залишилися їх діти, самі з старенькими бабусями або іншими родичами. Вони не мають належного догляду, тому часто потрапляють під негативний вплив маргінальних груп (наркоманів, алкоголіків, злодіїв), вони неправильно сприймають своїх мам, які є на заробітках. Вони вважають, що головне завдання мами – заробляти гроші і передавати їх дітям і родичам в Україну. А гроші, які вони отримують часто використовують нераціонально, діти не усвідомлюють вартості цих грошей, оскільки вони їм легко дістаються не особистими стараннями, а тяжкою працею їх мам. В цих дітей формується неправильний стиль життя. Своє майбутнє діти уявляють також за межами України, на заробітках. Сім’ї трудових мігрантів часто розпадаються і це ще один удар по дітях. А Україні потрібно, щоб активні люди не покидали її, а залишалися тут, будували демократичне суспільство, викорінювали усі негаразди, які є в Україні. Ті люди, що вже багато років працюють в Італії, Португалії, Іспанії, Чехії та інших європейських країнах, мають правильні погляди на стосунки між людьми та стосунки між державою і людьми, вони можуть жити тільки по-європейськи. Крім того вони мають гроші, які треба вкладати в Україні, відкривати тут бізнес для себе і для своїх дітей. Вони про це мріяли і цей час настає. Вони повинні повернутися і допомогти нам збудувати нове життя в Україні, запровадити тут європейські стандарти життя, а уряд України має створити їм умови для цього.

Діти України хочуть зробити свій внесок у створення нової, європейської України, а ми - дорослі зобов’язані дати дітям таку можливість. Щоб привернути увагу до проблеми заробітчанства, вони хочуть проїхати на велосипедах з України до Італії під девізом «Мамо, повернися» (Італія найбільше асоціюється із заробітчанством). Під час подорожі, яка триватиме 40 днів, через Україну, Польщу, Чехію, Словаччину, Австрію, Словенію, Італію, діти продемонструють неабияку наполегливість і відвагу, подолають труднощі пов’язані з фізичними та моральними навантаженнями, погодними капризами, ностальгією за Україною, туристичним побутом, самостійним вирішенням багатьох проблем. Діти зустрінуться з своїми європейськими ровесниками, побачать їх життя, обміняються контактами, подружаться. Діти популяризуватимуть Україну, здоровий спосіб життя, формуватимуть у Європі позитивний імідж української молоді. Зав’яжуться стосунки між організатором веломарафону українським Благодійним Фондом «Еко-милосердя» і тими громадськими організаціями - партнерами, які зустрічатимуть велотуристів і сприятимуть реалізації веломарафону. Ці стосунки продовжуватимуться і після закінчення веломарафону. Можливі нові спільні проекти, які сприятимуть європейській інтеграції України.

Цей дитячий веломарафон буде мати назву: «Вело-майдан «Мамо, повернися» (Україна – Італія), оскільки слово «майдан» асоціюється з новою Україною і зрозуміле кожній свідомій людині у Європі. Дуже символічно, що дорослими велотуристами, які супроводжуватимуть дітей будуть два активних учасники Євромайдану, один - з Львівщини, другий - з Криму. Познайомились вони і подружилися під час боїв на Грушевського, а тепер продовжують боротися за євроінтеграцію України таким способом, повідомляють організатори.

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ ПАРТНЕРІВ ТА СПОНСОРІВ

E-mail: [email protected]

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: