У Садового підготували чимало заходів до Великодня для потребуючих львів’ян

Пам’ятаючи про потребуючих громадян Львова та родинність Великодня, управління соціального захисту Львівської міської ради організовує ряд заходів спільного святкування.

І.  Великодній сніданок потребуючим

Вже традиційно, восьмий рік поспіль, у Світлу Великодню неділю, 20 квітня 2014 р. в дворику школи №62, що за адресою: вул. Театральна, 15, буде проведено Великодній сніданок для 200 найбільш потребуючих львів’ян. Сніданок розпочнеться спільною молитвою.

До святкового Великоднього набору на кожну особу входитимуть традиційні українські продукти, а саме: ковбаса, масло, сир домашній, сік та паска (середня вартість набору 95 грн.).

Цього ж дня у Центрі обліку та нічного перебування бездомних, що за адресою: вул. Кирилівська, 3а, о 08 год. відбудеться Великодній сніданок для близько 40 клієнтів Центру, який організовано за підтримки отців-редемптористів з храму Йосафата, а також громад храмів Покрови Пресвятої Богородиці, приватних підприємців та просто небайдужих добродіїв, котрі забажали залишатись невідомими.

ІІ. Продуктові набори нужденним

У зв’язку із настанням Великодніх днів, управління соціального захисту Львівської міської ради закупило 1,1 тис. продуктових наборів для потребуючих львів’ян. Так, 316 наборів вже роздають нужденним львів’янам працівники районних відділів управління соціального захисту. Тим львів’янам, які не мають змоги прийти у відділ за пакунком за станом здоров’я, наші працівники розносять по домівках (до набору увійшли такі продукти: напій кавовий, гречка, рис, олія, родзинки, консерва «сардини», згущене молоко та печиво).

«Окрім того, щорічно ми намагаємось до свят охопити нужденних, якими опікуються неурядові організації соціального спрямування нашого міста.

Цьогоріч ми передали 800 продуктових наборів для потреб членів організації Українського товариства глухих у Львові. Власне ці пакунки роздадуть працівники УТОГу своїм підопічним (до набору увійшли такі продукти: печиво, родзинки, згущене молоко, олія, гречка, рис, мед та кава)», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

ІІІ. Продуктові набори для підопічних Львівського міського територіального центру

З нагоди Великодніх свят, львів’яни літнього віку, підопічні Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян напередодні отримали святкові подарунки від міста.

Так, 1926 підопічних цієї установи отримали продуктові набори до Пасхи, до яких увійшли такі продукти: макарони, гречка, рис, олія, консерви «сардини», чай листковий.

Оскільки більшість з цих людей немає близьких, ми як влада міста та частина великої громади Львова вже традиційно приготували продукти до Великодня, які роздали напередодні свят. Так як більшість клієнтів терцентру не можуть самотужки прийти і отримати пакунок, їм соціальні працівники доставили пакунки у домівки.

Окрім того, 110 підопічних терцентру, які прийняті на обслуговування, нещодавно отримають в презенти по декоративній свічці у вигляді писанки.

IV. Заходи до Великодня для львів’ян літнього віку

З нагоди свята Світлого Христового Воскресіння у Центрах дозвілля для літніх міського терцентру проведено ряд заходів:

 

1

В дні Страсного тижня відбувалися духовні зустрічі з священиками та настоятелями храмів, під час яких підопічні ознайомились з історією обряду Святої Плащаниці, значенням Пасхальної молитви, сповіді та причастя у нашому житті, читали Живу Євангелію та співали страсні пісні.

2

Проведено майстер-класи по виготовленню Пасхальних листівок, крашанок і писанок.

3

Відвідувачі Центрів дозвілля  переглянули виставу-містерію «Ісус - Син Бога Живого» у театрі ім. М. Заньковецької, фільми: «Страсті Христові», «Хресна дорога», а також побували на  виставці «Розпис писанок» в Національному Музеї ім. Андрея Шептицького.

4

У Страсну п’ятницю підопічні терцентру відвідають музей вишиваних ікон та образів отця-доктора Дмитра Блажійовського.

 

У Великодній тиждень планується спільне святкування свята Пасхи у Шевченківському Гаю «Великодні гаївки», проща у Крехівський монастир. У п’ятницю відбудеться захід під назвою «Святкування Пасхи» з конкурсом на кращу паску та обміном рецептами приготування. Підопічні також відвідають виставку фоторобіт французького митця Фераті, у рамках фестивалю «Французька весна» Львові.

Важливо також виокремити, що підопічні Комунальної установи «Соціальний готель», юнаки допомогли впорядкувати могили родичів осіб, нездатних до самообслуговування. Окрім того, здійснювали прибирання домівок до Великодніх свят підопічним Франківського та Залізничного відділень Львівського міського терцентру.

В рамках акції «Подаруймо дітям радість», 15 дітей з малозабезпечених сімей Сихівського району 22 квітня (в часі шкільних канікул) побувають на виставі «Пропала грамота» у Львівському Національному академічному українському  драматичний театр імені Марії Заньковецької.

Залучення благодійників

«Важливо зазначити, що цьогоріч ми звернулись і до благодійників, відомих львівських підприємств та ринків, з пропозицією долучитись до організації Великодня для потребуючих львів’ян. І приємно, що в нашому місті є соціально-відповідальні підприємці, яким небайдужа доля кожного львів’янина, які зголосились й запропонували допомогу зі свого боку у формуванні Пасхальних подарунків соціально-незахищеним.

Наразі до участі вже долучились: Львівська кондитерська фабрика «Світоч»; Спільне українсько-англійське підприємство «Галка Лтд»; Львівська пивоварня, яка надала намети, столи та лавки для проведення Великоднього сніданку; ТОВ «Рітейл-Україна» (супермаркети «Наш Край»); ТзОВ «Альянс Маркет»; Винниківська міська рада; ТОВ «Пакко» (мережа супермаркетів «Вопак»); ПП «Михалів», Брюховицької селищної ради; та приватної пекарні «Діо»; ТОВ «Айпіє-Л» Ринок «Південний», а також і небайдужі громадяни.

Проводячи ці заходи, управління соціального захисту, спільно з усіма підпорядкованими підрозділами намагається охопити максимальну кількість потребуючих, із врахуванням їхніх потреб, розуміючи важливість пам’ятати про соціально вразливі категорії львів’ян, які є членами громади нашого рідного міста, а свято Великодня надихає на нові задуми та соціальні проекти», - зазначив в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Загалом заходами до Великодня управління соціального захисту ЛМР планує охопити більше 3 тис. нужденних львів’ян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: