Студенти-журналісти досліджують тему «Церква – медії - суспільство: шляхи пошуку комунікації»

На факультеті журналістики ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Генерала Чупринки, 49) активно функціонує «Дискусійний клуб», де студенти обговорюють найбільш актуальні питання сучасного суспільства. Однією з центральних тем клубу стало питання пошуку комунікації між Церквою та ЗМІ.

«Ідея створення «Дискусійного клубу» виникла приблизно два роки тому. Її авторами були я і Олеся Яремчук, випускниця нашого факультету. Після того, як ми перебували в Києві на «Літній школі журналістики» газети «День», звернули увагу на один недолік: студенти-журналісти не вміють правильно ставити запитання. До нас приходило багато цікавих гостей, ми мали брати в них інтерв’ю, тобто, вчитися спілкуватися. Можу сказати, що проблемою нашої класичної освіти є монологічне мовлення, виступ лектора з кафедри, тобто відсутність певного діалогу зі студентами. Ці правила легко зрозуміти, оскільки через великий потік студентів, викладач не завжди має можливість на зворотній зв’язок із аудиторією – на обговорення того чи іншого питання або дискусії», - розповіла Юліана Лавриш, аспірантка факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка і координатор «Дискусійного клубу».

За словами Юліани Лавриш, спочатку метою створення клубу було покращення професійних стандартів та творчих навиків студентів. «Дискусійний клуб» був створений для студентів, які, окрім лекційного матеріалу, прагнуть дискутувати та обговорювати важливі й болючі питання сьогодення, розвивати нестандартне мислення і вчитися творити якісну журналістику. На сьогодні основна мета клубу – це виховання спільноти людей, які хочуть мислити.

«Кожного місяця ми зі студентами обговорюємо певну тему. Я запропонувала розглядати питання «Церква – медії - суспільство: шляхи пошуку комунікації», яку досліджую у своїй науковій роботі. Сподіваюся, що наша дискусія стане плідною і допоможе охарактеризувати найважливіші духовні аспекти сучасної доби та їх висвітлення у ЗМІ», - наголосила Юліана Лавриш.

Більше інформації про «Дискусійний клуб» ви можете дізнатися тут:

https://www.facebook.com/debate.cl?fref=ts.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: