Активісти Майдану ночуватимуть під будинком Тимошенко

Сьогоднішню ніч з вівторка на середу активісти Громадянського руху "Відсіч" мають намір провести під будинком Юлї Тимошенко у котеджному містечку “Срібна затока” у Конча-Заспі. З 20.00 вони чергуватимуть під будівлею лідерки партії “Батьківщина”, аби висловити свій протест планам домовленостей між владою, яка складається в основному з представників “Батьківщини” й прийшла до керівництва країни внаслідок перемоги Майдану, і Партією регіонів, яка керувала Україною до Майдану.

Нібито розроблені незалежно одне від одного Проект Меморандуму національної єдностівід Партії регіонів та Спільна заява в.о. Президента України, Голови Верховної Ради О. Турчинова і Прем'єр-міністра А. Яценюка містять не лише словосполучення, але й цілі речення, які співпадаютьслово в слово. Це говорить про те, що і Меморандум, і Спільна заява робилися на основі одного документу, написаного або невідомим нам посередником, або спільно визначеним в результаті кулуарних домовленостей автором.

Активісти вважають, що навіть м'якший варіант домовленостей, запропонований О. Турчиновим і А. Яценюком є неприйнятним, і його результатом стане утворення фактично двох Україн, які говоритимуть різними мовами і контролюватимуться різними силами, що по суті є розвалом держави, відкладеним у часі. А запропонована амністія вже заарештованих сепаратистів та злочинців, які безпосередньо працюють у тісній зв'язці з російськими окупантами й безпосередньо відповідальні за численні жорстокі побиття людей вже після перемоги Майдану, лише посилить ту кризу, яку ми зараз маємо на Сході, поширивши її також на Південь.

Громадянський рух “Відсіч” вважає, що бажання врегулювати ситуацію, яка склалася у Донецькій та Луганській областях, не може бути виправданням для таких домовленостей. Тим більше для домовленостей з Партією регіонів, яка на сьогодні не керує процесами у Донбасі, не контролює їх, не є там авторитетом для жодної з сторін (проце свідчить “теплий прийом”, який влаштували голові Партії регіонів Михайлу Добкіну ті, хто захопив будівлю СБУ у Луганську) й лише частково впливає на них, використовуючи ситуацію, яка склалась, для шантажу всієї країни. Активісти виступають проти поступок шантажистам та нашвидкуруч запланованих новою владою під тиском цих шантажистів популістичних кроків, які насправді не виправлять ситуації, оскільки ці кроки не тільки робляться без попередньої грунтовної підготовки й не пройшли мають серйозної фахової експертної оцінки, але й не відповідають справжнім бажанням мешканців Сходу, які прагнуть насамперед соціально-економічного розвитку, стабільності й особисто безпеки, а не того, що за них проголошують як регіонали, так і промосковські сепаратисти.

Активісти вимагатимуть від Ю. Тимошенко висловити своє ставлення до кроків, які запланували члени її партії О. Турчинов і А.Яценюк. І погрожують розпочати кампанію як проти кандидата у Президенти України Юлії Тимошенко, так і проти партії “Батьківщина” на наступних парламентських та місцевих виборах на кшталт кампанії “Помста за розкол країни”, яку вони вели проти Партії регіонів на виборах-2012.

Після ночівлі під будинком Юлії Тимошенко активісти Громадянського руху “Відсіч” проведуть о 9.30 ранку в середу 23 квітня пікетування Адміністрації Президента з вимогами не піддаватись на шантаж регіоналів і не приймати популістських та розкольницьких рішень.

Контакти: 063 602 12 37 (Олександр), 068 682 85 86 (Михайло)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: