Львівська дитяча команда з флорболу поїхала на змагання за програмою «Спеціальних олімпіад» до Ліхтенштейну

Сьогодні вранці, 22 квітня, львівська дитяча команда з флорболу відправилась на змагання за програмою «Спеціальних олімпіад» до Ліхтенштейну. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав дітей на площі перед входом у Львівську міську раду.

«Бажаю вам тільки перемоги! Маєте добру групу підтримки!», - привітав діток міський голова Львова Андрій Садовий.

«Команда складається з 8 дітей, зібрана з чотирьох львівських інтернатів. З дітьми поїдуть два тренери. Їхати туди ми будемо два дні. 24 квітня вранці ми потрапимо на відкриття змагань. Участь у змаганнях будуть брати 24 команди зі Західної і Східної Європи. Їдемо тільки за перемогою!», - зазначив керівник ГО «САМІ» Андрій Породко.

«Щасливої дороги! Бажаємо перемоги», - з таким гаслом звернулась до дітей група підтримки.

Довідка

22 квітня о 10.30 год. збірна команда Львівщини з флорболу, зібрана з дітей зі шкіл-інтернатів, відправилася на міжнародні змагання за програмою «Спеціальних олімпіад» «Special Olympics Europa/Eurasia Floorball Masters 2014», що відбудуться 24-27 квітня в Австрії (Ліхтенштейн). Змагання відбуваються для дітей з вадами розумового розвитку.

Спеціальна олімпіада – це міжнародна благодійна організація, що проводить цілорічні спортивні тренування та змагання з переліку Олімпійських видів спорту для дітей та дорослих із відхиленнями в розумовому розвитку по всьому світу.

Офіційно Спеціальна Олімпіада України заснована в березні 2002 року, хоча українські атлети з вадами розумового розвитку брали участь у міжнародних змаганнях Спеціальної Олімпіади та у кожних Всесвітніх Іграх, починаючи з 1995-го.

Сьогодні Олімпіада – це всеукраїнська організація, до якої залучено понад 17 тис. атлетів у 18 регіонах. У Львові СО офіційно діє з 2003 року.

В 2013 році розпочали новий етап розвитку програми у Львові - проект «Спеціальна Олімпіада – Львів» (Спільний проект Спеціальної Олімпіади України та ГО САМІ, основною метою якого є промоція і розвиток руху СО на теренах Львівщини, що в подальшому приведе до створення окремої програми, підтриманої Всесвітньою організацією).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: