Провокації у Львові таки будуть? У місті пройде марш вишиванок

Попри попередження про можливі провокації і відмову низки організацій від акцій з нагоди річниці створення дивізії СС «Галичина» (28 квітня), у Львові 27 квітня таки планують провести Паради вишиванок, пише Захід.нет.

Про це у повідомленні для ЗМІ розповіла представниця організації «Рідна земля» Олена Незабудка. Зокрема, вона наголосила на тому, що відмова «Автономного опору» від проведення такого маршу не означає, що марш в принципі не відбудеться.

«В зв’язку з цим хотіли б повідомити Вам що ми, організатори, які взяли на себе ініціативу проведення заходу, не вважаємо ідею проведення Маршу Величі Духу чиєюсь приватною власністю а виключно надбанням патріотичної громадськості Львова. Тому Марш відбудеться попри схвалення чи несхвалення будь-яких організацій, груп людей чи заяви політиків будь-яких рівнів. Патріоти-львів’яни ні в кого не питатимуть чи мають вони право ходити вулицями свого рідного міста і шанувати своїх героїв», - йдеться у повідомленні.

Олена Незабудка роз’яснила ZAXID.NET, що організацією маршу займається близько десяти активістів організації «Рідна земля». За її словами, планується, що в марші візьме участь понад 500 людей.

На запитання, чи не непокоїть організаторів повідомлення про можливі провокації, активістка відповіла: «Власне, ми хочемо довести, що Львів не боїться провокацій, і показати, що бандерівці не відступають при будь-які інформації, що можливі провокації. Тим більше, що з нами будуть хлопці, охорона, і вони унеможливлюватимуть про вокативні дії».

«Ми вважаємо, що відмовлятися від Маршу не потрібно… В Луганську люди не бояться виходити у вишиванці і казати, що вони – українці. Чому ми маємо боятися це робити?» - додала вона.

Початку Параду заплановано на 27 квітня на 18:00. Вимарш має відбутися від пам’ятника Степанові Бандері.

Нагадаємо, що раніше народні депутати Геннадій Москаль і Ірина Сех повідомляли про можливість провокацій у Львові 28 квітня. Низка організацій, в тому числі – ВО «Свобода», заявили, що не проводитимуть у цей час акцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: