В обласній раді підбили підсумки виконання Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у 2013 році

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак провів робочу нараду щодо реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, повідомили у прес-службі ЛОР.

Перед обговоренням проблемних питань 2014 року, учасники наради заслухали інформацію про виконання Програми у 2013 році.

Як проінформував заступник начальника управління економічної політики – начальник відділу з питань бюджету Ярослав Грицевич, торік для участі в конкурсі було зареєстровано 429 мікропроектів, з них за пріоритетами: «галузь освіти» – 177, «народні доми» – 108, «інші пріоритети» – 144. За результатами конкурсу було визначено переможцями 148 мікропроектів. Загальна вартість цих проектів склала 18,4 млн грн. Однак, внаслідок затримки проходження коштів через управління державної казначейської служби виникла заборгованість за виконані роботи перед підрядними організаціями. Як наслідок, у 2013 році повністю профінансовано лише 36 мікропроектів. Загальна кредиторська заборгованість із фінансування конкурсу мікропроектів у минулому році склала 8,350 млн грн, в тому числі 3,4 млн грн – коштів обласного бюджету.

«Основною проблемою виконання обласного конкурсу мікропроектів у 2013 році було непроходження коштів через казначейство, – наголосив Валерій П'ятак. – Зараз ми маємо зробити все для того, щоб підрядники  отримали кошти за виконані роботи».

Після обговорення інформації про виконання Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у 2013 році, учасники наради зосередилися на проблемних питаннях 2014 року.

Так, зокрема, учасники наради підтримали ініціативу начальника управління економічної політики Львівської обласної ради Сергія Кота щодо розширення у 2014 році дії Програми на всі райони та міста обласного значення області (окрім міста Львова). Також було вирішено збільшити та зафіксувати граничний розмір вартості одного мікропроекту.

Окрім того, було підтримано пропозицію голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослава Качмарика – передбачити в Програмі кошти на її супровід.

Також на нараді зазначалося, що доречним буде внести корективи і в критерії оцінки проектів.

Підводячи підсумки наради, Валерій П'ятак доручив підготувати озвучені пропозиції для затвердження на Конкурсній раді, після чого вони будуть винесені на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, Львівська обласна рада ініціювала проведення конкурсу мікропроектів місцевого розвитку для вирішення місцевих проблем та створення умов для сталого розвитку громад ще у 2011 році. Цей конкурс реалізовується відповідно до рішення обласної ради від 28 лютого 2011 року № 387.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: