Благочинна виставка-аукціон у філармонії триватиме до 16 травня

На підтримку двох львівських осиротілих сімей  майданівців Миколи Паньківа та Андрія Дигдаловича у фойє Львівської обласної філармонії з 24 квітня до 16 травня відбудеться  виставка «Вимріяне» з подальшим благочинним аукціоном за сприяння Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація благодійників України». Львівська художниця Наталя Савка виставить на аукціон власну колекцію живописних картин. До уваги буде представлено авторські полотна у жанрі пейзажу і натюрморту. Кошти від аукціону будуть перераховані сім’ям  загиблих.

Наталя Савка розповіла про свій шлях художниці та майбутній благочинний аукціон.

– Пані Наталю, з чого розпочалося Ваше захоплення живописом?

– Захоплююсь здавна, а малюю лише три роки. Я викладаю на кафедрі статистики економічного факультету ЛНУ ім. І. Франка. Тобто мій фах та малювання  – цілком на різних полюсах. Дуже люблю свою працю зі студентами, спілкування з молоддю. Живопис додає барв у житті, наповнює енергією, хоча  завжди мала упередження, що без належної освіти не годиться братися за будь-що. За час живописної творчості я познайомилася з багатьма цікавими талановитими людьми. Відчуваю живильне тепло і підтримку від давніх друзів, знайомих та нових друзів. У моєму колі спілкування є знані художники, і їхні теплі слова про мої роботи допомагають розвиватися далі. Добрим другом і прекрасним викладачем для мене є відома львівська художниця Ольга Опанащук. Її прості пояснення складних, на мій погляд, речей, творять дива: розглядаючи викінчену роботу. Не можу повірити, що це зробила я.

Живописне навчання я розпочала у дитячій студії з першою наставницею, молодою й талановитою художницею Галиною Дудар. Дуже вдячна їй, що заохочує мене до експериментів в різних техніках. Розпочинала з копіювання картин улюблених художників….Перша моя робота – «Соняхи» Ван Гога. Живопис відтоді серед пріоритетів у моєму житті. На моє переконання, живописні роботи повинні торкати. Якщо вони не викликають добрих емоцій, це важко назвати мистецтвом. Виставка має назву «Вимріяне», адже сміливі мрії обов’язково збуваються!

виставка-Савка2

– Що спонукало Вас провести цю виставку, яка буде першою у вашій творчості?

– Виставка планувалася задовго до трагічних подій в країні. Ми всі маємо невимовний жаль за полеглими Українцями. Це моя данина пам‘яті про них…і лише краплина з того, що міг би дати Тато своїй сім‘ї. Тому кошти із благочинного аукціону надійдуть осиротілим  дітям майданівців.

В моїх роботах домінують радісні інтонації, і сподіваюсь, що подарують відвідувачам виставки гарний настрій.  Життя продовжується, маємо жити і творити позитив.

відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: