До 1 травня у житлових будинках міста мають перевірити та прочистити димові і вентиляційні канали

Відповідно до Правил безпеки системи газопостачання України, Львівськими комунальними підприємствами  проводиться  два рази на рік - перед та після опалювального сезону - обов’язкова перевірка та прочистка димових і вентиляційних каналів і оформляється актами. Один примірник актів передається у ПАТ «Львівгаз», повідомили у прес-службі ЛМР

10 квітня завершився опалювальний сезон 2013-2014 рр., згідно з розпорядженням міського голови, ЛКП після завершення опалювального періоду подають акти ПАТ «Львівгаз». Вказані акти ЛКП мають подати у ПАТ «Львівгаз» до 1 травня.

Як зазначив начальник управління експлуатації газового господарства міста Львова ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан, налагоджена робота з ЛКП.

«Ми зі свого боку візуально перевіряємо стан оголовків димових і вентиляційних каналів, даємо приписи, відключаємо ті будинки. ЛКП ремонтують їх, подають нам акти про те, що вони відремонтовані і готові до подальшої експлуатації, ми тоді відновлюємо подачу газу. Є випадки, коли ми даємо припис, а  ЛКП спрацьовує, дає нам листа, тоді ми будинок вже не відключаємо. Але якщо люди не реагуватимуть на ці речі, ми будемо відключати цілі будинки.  Якщо відповідні роботи будуть проведені, димові і вентиляційні канали будуть справні -  подача газу буде відновлена», - зазначив Павло Сербан.

У випадку відключення газу, у будинку буде розміщено оголошення, де буде вказано, що власник будинку не забезпечив виконання необхідних робіт з перевірки та прочистки димових і вентиляційних каналів.

«Щоб мешканці знали, з чиєї вини у них не буде газопостачання», - зазначив Юрій Голець.

Як додав Павло Сербан, а в останній час найбільше непорозумінь виникає з БК та ОСББ.

Попри те, що перевірка та прочистка димових і вентиляційних каналів – завдання власників будинків, мешканці теж не мають залишатися байдужими. Вони можуть звертатися до балансоутримувача будинку, щоб дізнатися, чи має його будинок такий акт і чи переданий він до ПАТ «Львівгаз». ЛКП чи ОСББ може на вимогу мешканців надати їм копії акта, про те, що їхні димо-вентиляційні канали прочищені і вони можуть спокійно користуватися своїм газовими приладами.

«До наших комунальних підприємств ми поставили нову вимогу, що акти очистки ДВК засвідчуються не тільки спеціалістами, які це зробили, тобто працівниками ЛКП, але й мешканцями. Зараз це питання стоїть гостро і люди розписуються і засвідчують, що в них були спеціалісти, які оглядали ДВК для їх безпечної експлуатації», - зазначив Юрій Голець.

«Власникам будинків даватимемо ще 10 днів на перевірку та прочистку димових і вентиляційних каналів, якщо впродовж цих днів відповідного акту ми не отримаємо, то після 10 травня відмикатимемо той чи інший будинок від газопостачання», - зазначив Павло Сербан.

Щоквартально відділи житлового господарства районів надають в управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури інформацію про виконання робіт відповідно до правил газокористування в житловому фонді.

За період 2013р. ЛКП відремонтовано 860 шт. ДВК у житлових будинках комунальної власності, виведено із зони вітрового підпору 25 шт. димових каналів. На 2014 рік ЛКП заплановано проведення ремонт 1396 шт. ДВК у житлових будинках комунальної власності і на даний час проведено ремонт 216 шт.

Станом на 1 квітня цього року нараховується 8408 житлових будинки територіальної громади м. Львова, у них 144847 шт. - димових каналів, 335336 шт. - вентиляційних каналів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: