Колодій провів прийом громадян

Загалом 23 квітня на особистий прийом до голови Львівської обласної ради прийшло 28 жителів Львівщини. Люди звертались за допомогою у вирішенні важливих соціально-побутових проблем. Зокрема, до Петра Колодія звернулися керівник благодійного фонду «Надія» Оксана Стасула та голова Львівського осередку «Всеукраїнського товариства гемофілії» Андрій Висоцький, які просили допомоги у вирішенні питання із забезпеченням ліками хворих на гемофілію, повідомила прес-служба ЛОР.

За словами Андрія Висоцького, на Львівщині сьогодні проживає близько 300 таких хворих. В Україні діє державна програма, яка забезпечує хворим лише третину ліків від реальної потреби. Решту препаратів доводиться діставати за власний кошт, а коштують вони дорого.

Водночас існує ще одна проблема: лікарський засіб на Львівщині зосереджений лише в 5-ій міській клінічній лікарні Львова. Це створює незручності для хворих, особливо для тих, які живуть у віддалених районах області, а в окремих випадках, коли є потреба негайного застосування лікарського препарату, – становить загрозу життю.

_DSC0029

Уважно вислухавши проблему, Петро Колодій скерував звернення на комісію з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради з пропозицією розробити обласну програму зі забезпечення хворих на гемофілію необхідними препаратами, а також врегулювати питання щодо збільшення кількості місць зосередження препарату на території Львівської області.

Також до голови облради громадяни зверталися за отриманням матеріальної допомоги, необхідної на лікування та реабілітацію. Інші звернення стосувались житлових та земельних питань, а також питань працевлаштування і пенсійного забезпечення.

Петро Колодій обіцяв ретельно вивчити усі питання та надати на них відповіді і, звісно, – допомогти громадянам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: