Кожен споживач має право сам вирішувати, чи купувати російські товари, - представники "Ашану"

Активісти бойкоту російських товарів у Львові сподіваються, що до червня у торгових мережах міста не залишиться товарів, виготовлених в РФ. Проте, як з’ясував ZAXID.NET, у найбільших гіпермаркетах міста не планують відмовлятися від продажу російської продукції.

Економічний бойкот російських товарів у Львові триває уже майже два місяці. Активісти громадської  ініціативи «Бойкот російських товарів» масово поширюють листівки з переліком російських торгових марок та брендів, а їхня сторінка у Facebook має уже понад 11 тис. прихильників.

Один з координаторів ініціативної групи Олег Радик вважає, що до початку літа у нас не залишиться російських товарів у продажу, а Львів називає «столицею бойкотного руху».

«Ми надрукували 850 тисяч листівок. Саме зі Львова ці листівки йдуть  у Київ, Херсон, Суми, Харків та навіть Луганськ,», – каже він.

Окрім переконування покупців під супермаркетами, активісти ведуть активні переговори з найбільшими торговими мережами, переконуючи їхнє керівництво зняти з продажу російські товари. Частково така діяльність уже приносить свої плоди – скажімо, до бойкоту уже приєдналися мережі супермаркетів «Арсен» та «Рукавичка».

Підтримала ідею бойкоту і Fozzy Group  (супермакети «Сільпо» та «Фора»).

«Відверто російських торгових марок у нас одиниці та є товари знаних міжнародних компаній, що представлені в Україні, але вироблені на території РФ. Якщо навіть і таку продукцію споживачі перестануть купувати – ми гарантуємо, що ми виведемо її з асортименту.», - йдеться у офіційній заяві Fozzy Group.

Натомість гіпермаркети «Ашан» та METRO дотримуються іншої точки зору.  Тут вважають, що споживачі мають право самостійно вирішувати купувати чи не купувати російські товари, а тому не планують вилучати їх з полиць.

Начальник відділу комунікації та сталого розвитку мережі гіпермаркетів «Ашан» в Україні Констанція Борис заявила, що не коментуватиме питання бойкоту російських товарів. «Наша компанія є аполітичною», – наголосила вона.

Схожої  точки зору дотримують і у мережі гіпермаркетів METRO.

«Ми є міжнародною компанією, яка веде свою діяльність в 29 країнах світу, і дотримується принципів аполітичності, вільного ведення бізнесу та конкурентоспроможності», – йдеться у офіційній відповіді METRO, надісланій на адресу ZAXID.NET.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: