Львів’янам радять встановлювати на вікнах провітрювачі

Відповідно до поданої інформації  управлінням надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради за період 2013 -2014рр., можливо назвати такі основні причини отруєння чадним газом:

- невідповідність старої забудови чинним нормами безпечного газокористування, а саме розміщення газових колонок у ванних кімнатах.

- відсутність мікровентиляції через влаштування метало пластикових вікон та броньованих дверей

- незадовільне ставлення споживачів до опалювальних приладів.

При проектуванні нових та проведенні реконструкції житлових будинків відповідно до ДБН В2.2-15-2005 системи кондиціонування повітря житлових будинків проектуються з врахуванням умов забезпечення оптимальних параметрів мікроклімату внутрішнього повітря щодо температури та відносної вологості.

Припливне повітря повинно подаватись через вікна. У разі встановлення вікон без кватирок і з герметичним притулом, слід застосовувати провітрювачі.

Віконні провітрювачі функціонально призначені для притоку необхідної кількості повітря ззовні у приміщення, які обладнані вікнами з герметичним притулом.

Проточно-вентиляційні пристрої мають мати відповідні сертифікати. Підсумок: оскільки відсутність мікровентиляції через влаштування метало-пластикових вікон є причиною отруєння чадним газом наполегливо рекомендуємо мешканцям влаштовувати віконні провітрювачі.

Як зауважив начальник управління житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрій Голець, мешканці, які купують квартири у новобудовах, повинні вимагати, щоб у їхніх помешканнях були встановлені віконні провітрювані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: