У Львові проводять планову промивку колекторів

Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», у місті проводиться планова промивка каналізаційних колекторів. Фахівці служби каналізаційного господарства активно використовують нову спецтехніку, яку придбали торік, повідомила прес-служба ЛМР.

«Впродовж січня-березня ми ліквідували 696 випадків засмічення та замулення міських колекторів з допомогою спеціалізованої машини. Сьогодні ми працювали у мікрорайоні Рясне-1. Зараз нова техніка працює на площі Ринок. Там пролягає старий австрійський колектор, який перебуває в доброму технічному стані. Однак через дощоприймачі в колектор потрапляє пісок, тому його періодично треба очищати», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Нагадаємо, що у Львові понад 640 км каналізаційних колекторів різного діаметру. Стічні води до попадання на очисні споруди містять в собі велику кількість різноманітних забруднень, як органічного, так і неорганічного походження. Це жири і оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужуючи їх діаметр. Це іржа і накип, пісок, ганчірки, які випадково потрапили в каналізацію та поліетиленові пакети, які осідають або застряють в місцях поворотів каналізаційної траси. Часом закупорка або засмічення каналізації настільки серйозна проблема, що усунути її можливо лише за допомогою спецтехніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: