У школах писанкарства взяло участь близько 850 дітей

Розписані воском, розмальовані кретками, прикрашені бісером, паперовими смужками та усілякими елементами декору, гіпсові, скляні – такі писанки створили учасники шкіл писанкарства, які протягом місяця діяли в Дитячих клубах Львова. Традиційний розпис писанок лемківськими, бойківськими, трипільськими мотивами, а також нові техніки виконання писанок опанували маленькі львів'яни. В заняттях зі створення основних атрибутів Великодніх свят взяло участь 845 дітей. Школа писанкарства проходила у 18 Дитячих клубах в 6 районах Львова, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Цього року школа писанкарства була зосереджена на двох напрямках:  в одних клубах навчали розпису традиційними орнаментами, а в інших взялися за  креативне декорування різними матеріалами. Оскільки навчання писанкарству стало своєрідною традицією мережі дитячих клубів, наступного року будемо знову запрошувати львів’ян на спільне створення великодніх атрибутів», - зазначила Ольга Каспришин, координатор Дитячих клубів Львова від міського управління молоді, сім'ї і спорту.

«В більшості клубів Залізничного району дітвора створювала декоративні писанки методами бісероплетіння, квілінгу, декупажу, намотування. Робота нашої вихованки, прикрашена квілінгом, здобула перемогу в номінації «Креативна писанка» на конкурсі «Писанковий дивосвіт», - розповідає Олександра Білецька, директор Дитячих клубів Залізничного району.

«На заняттях в нашій школі писанкарства ми прагнули зацікавити дітей народним мініатюрним живописом, ознайомити з символікою орнаментів, кольорами писанок. З молодшими дітками робили аплікації писанок, навчаючи правильно добирати матеріали й інструменти для виконання композицій», - додала Наталія Устіянович, педагог-організатор Дитячих клубів Сихівського району.

Більшість писанок стали прикрасами вдома або на великодньому столі у дітвори, а з частини робіт сформували експозиції. До 25 квітня на креативні та традиційні писанки, а також великодні прикраси вихованців Дитячих клубів Залізничного району можна подивитися в Церкві Всіх Святих Українського Народу (вул. Петлюри, 32).

З 28 квітня в клубі «Ровесник» Галицькому району (вул. Ф. Ліста, 2) можна ознайомитися з експозицією «Великдень очима дитини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: