У Львові відкрилась міжнародна конференція про викладання української як іноземної (фото)

24 квітня 2014 року у Дзеркальній залі Університету відбулось урочисте відкриття Міжнародної наукової конференції «Теорія і практика викладання української мови як іноземної», присвяченої 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка, повідомляє прес-центр ЛНУ ім Франка.

З вітальним словом виступила проректор з науково-педагогічної роботи Марія Зубрицька. Марія Олексіївна привітала учасників конференції від імені ректорату Університету та подякувала викладачам і працівникам кафедри українського прикладного мовознавства за чудову організацію роботи конференції. Проректор висловила сподівання, що найближчим часом Університет отримає державний сертифікат для викладання української мови як іноземної. «Ми живемо в період великих викликів і великих шансів. Тому час перейти від риторики до дії, аби довести світовій спільноті, що ми позбулись постколоніального синдрому і маємо змогу викладати українську мову як іноземну».

Декан філологічного факультету Ярослав Гарасим привітав усіх присутніх із початком роботи щорічної міжнародної конференції. Ярослав Іванович відзначив колосальну роботу викладачів кафедри українського прикладного мовознавства під керівництвом досвідченого професора Ірини Кочан: «Ця кафедра дуже молода, але попри це вона вже має свої наукові здобутки. Її представники активно працюють задля утвердження міжнародного авторитету української мови». Професор Ярослав Гарасим побажав учасникам конференції гарного настрою і плідної роботи під час секційних засідань.

Особливої атмосфери відкриттю конференції надало музично-поетичне вітання студентів-іноземців Університету та квартету Народної капели бандуристок «Зоряниця». Іноземні студенти урочисто декламували Шевченкову інтимну, пейзажну та громадянську лірику.

Пленарне засідання конференції розпочалось із наукової доповіді кандидата філологічних наук, доцента Данути Мазурик на тему: «Про концепцію мовної освіти іноземців у вищих навчальних закладах України». Також заслухали доповідь доктора філологічних наук, професора Ірини Кочан про роботу кафедри українського прикладного мовознавства в сфері викладання української мови як іноземної та доповідь Віри Маковської під назвою «На українікум до Ґрайфсвальда!»

На секційних засіданнях учасники конференції обговорили концептуальні засади та методичне забезпечення процесу навчання української мови як іноземної, новітні технології та інтерактивні методи у викладанні української мови в іншомовній аудиторії, методики викладання лексики, фразеології, словотвору та граматики української мови як іноземної, розглянули питання української мови як іноземної в аспекті лінгвокраїнознавства, міжкультурної комунікації та навчання видів мовленнєвої діяльності та звернули увагу на текст як навчальний матеріал у курсі української мови як іноземної.

українська-мова2 українська-мова3 українська-мова4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: