В Україні потрібно змінювати формулу погашення боргів за перевезення пільговиків, - міністр (фото)

Під час зустрічі, участь у якій також взяла голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех, а також представники залізниці, аеропорту «Львів», Львівського облавтодору та Служби автомобільних доріг, сторони озвучили проблеми, які є в галузі інфраструктури області, а також обговорили про можливі шляхи їх вирішення, повідомили у прес-службі ЛОР.

Зокрема, за словами начальника Державного територіально-галузевого об'єднання «Львівська залізниця» Богдана Піха, їхнє питання має до вирішення низку проблем. Серед них, зокрема: питання щодо передачі у комунальну власність 12 мостів на Львівщині, які нині є на балансі залізниці. Також потрібно вирішувати питання щодо будівництва житлового 90-квартирного будинку на вулиці Калнишевського у місті Львові – для молодих працівників «Львівської залізниці». Мова йде про потребу в коштах, необхідних для компенсації відсотків за кредитами. «Ще раніше було погоджено, що 13% вартості кредиту бере на себе держава, а ще 3% – потенційний власник житла. Однак банк, який видавав ці кошти, надав кредит лише 25 особам. Щодо решти працівників, які претендують на житло в цьому будинку, то видача кредитів припинена, оскільки держава припинила погашення тих 13%. Відповідно, нам потрібно подумати над розробкою механізму, як завершити будівництво і надати молодим працівникам залізниці житло», – зауважив Богдан Піх.

Ще одне питання, яке порушив перед міністром начальник «Львівської залізниці», стосувалося перевезення пільгових категорій громадян. «Навіть Міністерство освіти планує для компенсації за пільговий проїзд студентів 6 млн грн на рік, однак ця категорія населення «проїжджає» на цілих 26 млн грн. Тобто решта сума коштів лягає на «плечі» залізниці», – сказав Богдан Піх.

Максим Бурбак підтвердив, що в Україні і справді потрібно змінювати формулу видачі коштів на погашення боргів за перевезення пільгових категорій громадян. «Ми перевозимо 20 мільйонів людей, хоча де-факто їздять 8 мільйонів пільговиків. Тому нам потрібно міняти підходи щодо цього», – наголосив міністр.

Зі свого боку голова Львівської обласної ради Петро Колодій заявив, що ефективним вирішенням цієї проблеми може бути реалізацію програми з надання адресної допомоги в якості компенсаційних виплат пільговикам. «На сьогодні кошти на компенсацію для проїзду пільгових категорій громадян надаються за сталою формулою: кількість пільговиків – сума коштів. Свого часу ми запровадили через Львівську обласну раду надання пільговикам одноразової адресної допомоги на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Звісно, що не всі пільговики їздять громадським транспортом. Відповідно, отримавши адресну допомогу, ці люди можуть використати кошти на більш необхідні речі, зокрема, купити ліки», – сказав Петро Колодій.

збори4 збори3 збори2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: