Якщо марш все-таки відбудеться – то це буде справа рук російських спецслужб, а не українців, - Сех

Голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех мала ідею зателефонувати до організаторки Маршу величі духу, який має пройти у Львові 27 квітня, Оленки Незабудки (Тарасової), проте  їй  на це не вистачило часу.

Так І.Сех сьогодні під час брифінгу прокоментувала ситуацію з можливими провокаціями у Львові під час маршу, який приурочать до дня заснування дивізії СС «Галичина», повідомляє кореспондент Galnet.

Також І.Сех зазначила, що не знає хто така О.Незабудка, яку ЗМІ асоціюють з представником ВО «Свобода» нардепом Юрієм Михальчишиним. «Мені відомо, що О.Незабудка не є офіційним представником Ю.Михальчишина. Нам варто зробити запит до Верховної Ради і або підтвердити, або спростувати цю інформацію», – сказала голова ОДА.

Присутні на брифінгу журналісти у відповідь зазначили, що О.Незабудка співпрацює з Ю.Михальчишиним на громадських засадах, а нардеп є почесним гостем на усіх її заходах. На що, І.Сех відповіла, що ця інформація не підтверджена.

Вона додала, що з організаторкою маршу розмовляв керівник міліції Львова та висловлював прохання унеможливити провокації під час його проведення. За словами голови ОДА, особисто І.Сех не телефонувала О.Незабудці, адже не має права її виховувати, бо це повинні робити батьки дівчини. Проте очільниця області не заперечила, що СБУ має перевірити зв’язки організаторки маршу. «СБУ має перевіряти зв’язки дуже багатьох людей, які проводять заходи на Львівщині», – зазначила І.Сех.

Зі свого боку, аби запобігти провокаціям, голова ОДА звернулася до громади і провела координаційну раду з громадськими активістами, просячи їх не організовувати 27-28 квітня масових вуличних акцій. «Хтось поставився з розумінням, хтось ні. В цей день повинна відбутися молитва, вшанування пам’яті, а не масові заходи», – зазначила І.Сех.

Також вона додала, що ВО «Свобода» брати участь у марші 27, чи 28 квітня не буде. На її думку, якщо марш все-таки відбудеться – то це буде справа рук російських спецслужб, а не українців.

Нагадаємо, нардеп Геннадій Москаль прогнозував, що 28 квітня, у день створення дивізії СС «Галичина» центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя під профашистськими гаслами пройдуть марші з символікою СС «Галичина». Мета провокацій – остаточно залякати мешканців Півдня та Сходу «бандерівцями» та «ярошами».

«Автономний опір» заявляв, що провокаторами можуть виступити так звані Незалежні націоналісти Ю.Михальчишина.

Зазначимо, що «Самооборона Львівщини», «Правий сектор» та «Автономний опір» відмовилися від проведення будь-яких заходів у Львові 27-28 квітня, аби запобігти можливим провокаціям.

Наближені до Михальчишина націоналісти планують проведення провокативного маршу на честь дивізії СС «Галичина» на 27 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: