Делегація ОБСЄ виїхала в Україну рятувати полонених військових інспекторів

В Україну виїхала делегація ОБСЄ, яка буде вести переговори про звільнення захоплених на сході країни військових інспекторів.

Про це сьогодні, 26 квітня повідомило джерело в урядових колах ФРН , пише Німецька хвиля.

Раніше в МЗС Німеччини заявили про намір почати переговори з сепаратистами у Слов'янську.

Вранці 26 квітня відбулося засідання кризового штабу з проблеми звільнення співробітників ОБСЄ. Кризовий штаб працює в тісній співпраці з ОБСЄ і знаходиться в контакті з владою РФ і України.

Разом з тим уряд ФРН вимагає негайного звільнення військових інспекторів ОБСЄ, які утримуються на сході України проросійськими сепаратистами.

Так, міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен закликала "всіх в Україні та Росії, хто несе відповідальність і має вплив", негайно докласти зусиль для якнайшвидшого звільнення співробітників ОБСЄ.

За словами глави Міноборони ФРН, співробітники ОБСЄ і солдати бундесверу перебувають в Україні не для втручання в будь-якій формі, а в рамках "Віденського документу"ОБСЄ і мають забезпечити зміцнення довіри і створення об'єктивної картини подій.

Як відомо, 25 квітня терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну. Невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

Разом з тим в ОБСЄ заявили: люди, які знаходилися в захопленому автобусі не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах.

За даними ОБСЄ, затримані - військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року". До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів, щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: