Депутати висловились щодо можливих провокацій у Львові

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Львівської обласної ради 1-го демократичного скликання

  Нас, депутатів Львівщини 1-го демократичного скликання, змушує звернутися до громади реальна небезпека, яка нависає над Україною і яку ми  не маємо права проігнорувати.

8-9 травня 1945 року зупинились жорна смерті – в Європі закінчилася Друга світова війна. На відміну від Європи, де ця війна вже стала  віддаленим історичним фактом, завершилась примиренням воюючих сторін, в Україні наслідки цієї трагедії ми, українці, відчуваємо досі. Україна досі роздерта по лінії протиставлення двох поглядів на цю війну, яка для частини українців так і не завершилася у травні 1945 року.

Ми переконані, що цього року, коли Росія розпочала проти України війну на її знищення, ворожа агентура докладатиме максимальних зусиль для протиставлення і ветеранів двох армій, і населення різних частин держави, для роздмухування розбрату, недовіри і ненависті між українцями. Приводами для вчинення масштабних антиукраїнських провокацій, як і в минулі роки,  мають стати відзначення річниць створення дивізії «Галичина» 28 квітня та закінчення війни 8-9 травня. Відеорепортажі  з цих заходів, насичені сюжетами спровокованих силових конфліктів, агресивна російська пропаганда планує використати для підтвердження кремлівської брехні про неонацистський характер української революції та про загрозу «російськомовним» громадянам, і, як наслідок, з метою позбавлення України підтримки в цілому світі.

Ми розцінюємо заплановану масштабну провокацію, як загрозу не лише для єдності України, але й для самого існування Української Держави, і засуджуємо всіх тих, хто своїми необдуманими акціями і діями сприятиме реалізації цієї скандальної спецоперації наших внутрішніх політтехнологів та іноземних спецслужб. Друга світова війна була трагедією всієї України, а не лише її частини. Саме тому настав найвищий час цю трагедію минулого закінчити раз і назавжди історичним примиренням заради майбутнього. А ще згуртуванням суспільства, припиненням чвар і взаємної неповаги.

Схиляючи голови перед пам’яттю багатомільйонних жертв українського народу в часи воєнного лихоліття, пропонуємо в Великодній час, час Христової перемоги над смертю, замислитися над нашою недосконалістю і недосконалістю нашого світу. Згадати про те, що не всі воїни тієї страшної  війни гідно поховані. І не всі ветерани, не всі армії, що брали у ній участь, гідно пошановані. Найкращим вшануванням і героїв, і невинно убієнних повинні стати не масові марші-походи містом, не демонстрації, не мітинги, які легко можуть бути використані ворогами України для провокацій, а впорядкування могил, поминальні молебні на військових цвинтарях, запалені свічки пам’яті у вікнах наших помешкань.

Господь Бог цього року послав молодій Українській державі випробування на зрілість і міцність. За минулі місяці нашому народові довелося пережити і біль людських втрат, і відчай, і перемогу Майдану в нерівній боротьбі зі злочинним режимом. Український народ та, зокрема, львів`яни, довів цілому світові свою спроможність дати лад у власному багатокультурному домі. То ж ми закликаємо вас, львів`яни, не стати мимовільними учасниками проросійського сценарію 28 квітня чи 9 травня. В нинішній ситуації відмову від проведення маршу та інших масових акцій на честь річниці створення дивізії «Галичина», а також в день річниці закінчення війни 9 травня, вважаємо мудрим і виваженим рішенням, яке продемонструє усьому світові здатність львів’ян іти на компроміс задля миру і спокою в державі.

Усвідомте, що нам, українцям, Бог і доля надсилають нові випробування нашої громадської зрілості і стійкості. З гідністю пройдімо ці випробування!

Слава Україні! Героям слава!

 

Депутати Львівської обласної ради 1-го демократичного скликання:

Дарій Футорський, Тарас Пахолюк, Роман Лопушанський, Олесь Ворона, Борис Білинський, Мирослав Мелень, Ігор Калинець, Мирослав Глубіш, Василь Шпіцер, Віталій Лазоркін, Ігор Маланчак, Микола Бойко, Сергій Бадік, Всеволод Смеречинський, Петро Музичка, Ярослав Гнатів, Маркіян Іващишин, Кость Назаренко, Нестор Гнатів, Ореслава Хомик, Ярослав Припін, Іван Сало, Ярослав Рибак, Ярослав Геврич, Володимир В’язівський, Павло Приставський, Зіновій Мазурик, Орест Шот, Мирослав Солдат, Володимир Пилипчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: