Країни G7 пришвидшать додаткові санкції проти Росії, щоб та не зірвала президентські вибори в Україні

Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, США та представники ЄС домовилися швидко ввести додаткові санкції проти Росії.

Про це йдеться в заяві Білого Дому, передає Еспресо.TV.

"Ми вітаємо позитивні кроки, зроблені Україною для виконання своїх зобов'язань відповідно до Женевської угоди від 17 квітня між Україною, Росією, Європейським союзом і США... На відміну від цього, Росія не зробило ніяких конкретних дій на підтримку Женевської згоди. Вони публічно не підтримали угоду, ні засудили акти сепаратистів, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в Україні, ні закликав озброєних бойовиків залишити мирно урядові будівлі і скласти зброю. Замість цього, вона продовжує нагнітати напруженість все більше погрозами військових навчань на кордоні України", - йдеться в заяві.

Відповідно заяві, країни домовилися, що будуть діяти швидко щоб ввести додаткові санкції проти Росію.

"Враховуючи актуальність забезпечення можливості для успішного і мирного демократичного голосування в наступному місяці на президентських виборах в Україні, ми взяли на себе зобов'язання діяти терміново і активізувати цільові санкції і заходи щодо дії Росії", - наголошуються лідери країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: