Постійне представництво Президента у Криму передислокують у Херсон

В Адміністрації Президента обговорюється питання про передислокацію постійного представництва президента України в АР Крим у Херсон.

Про це повідомив в.о. заступник голови АП Андрій Сенченко, пише ZN.UA.

За словами Сенченка, оргпитання вже вирішуються: є приміщення, підшукуються кадри. Кандидатура на місце постпреда, вакантне після звільнення  Сергія Куніцина, який "не впорався", поки не озвучується.

"Головне завдання - оперативно вирішувати проблеми громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території. Крім координуючого центру у складі уряду України сьогодні потрібен територіально близький до Криму орган влади, в якому будуть комплексно вирішуватися усі проблеми, які виникають у людей. На це будуть перенацілені повноваження постпредставника президента", - сказав Сенченко.

За його словами, у першу чергу в Херсоні і безпосередньо на суміжній з Кримом території мають бути розгорнуті служби для вирішення проблем з оформленням правовстановлюючих документів, реєстрацією, оформленням документів, довідок, виписок – всього, що стосується компетенції Мін'юсту, Держслужби міграції, Міністерства соціальної політики.

Водночас постпредство президента повинно мати можливість оперативного втручання в ситуації, що виникають на адміністративному кордоні з Кримом, яка наразі вже облаштовується Росією як державна.

У переліку завдань також  - моніторинг ситуації, інформування громадян та сприяння роботі міжнародних спостерігачів місій ОБСЄ та ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: