Садового спонукають компенсувати селам втрати за обмеження в господарській діяльності

На засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати розглянули звернення голови Стрийської районної ради Романа Козака щодо компенсацій за обмеження в господарській діяльності у населених пунктах Стрийського району, які розташовані в 2-ій та 3-ій зонах санітарної охорони Стрийського родовища підземних вод, повідомила прес-служба ЛОР.

На засіданні були присутні представники Стрийської районної ради, Львівського обласного управління водних ресурсів та ЛКП "Львівводоканал".

Представник Стрийської міської ради проінформувала депутатів, що на території району розташовується 37 свердловин для забору води для міста Львова, 27 свердловин для міста Дрогобича, 2 свердловини для міста Моршина та 17 для міста Стрий. Згідно з проектом зон санітарної охорони Стрийського родовища підземних вод в ІІ та ІІІ пояси санітарної охорони потрапляють Жулинська, семигинівська, Гірненська, Розгірченська, Любинцівська, Нижньостинявська та Верхньостинаська сільські ради. Відповідно до санітарних вимог, мешканці цих сіл на можуть займатися сільським господарством і не отримують жодних компенсацій за обмеження в господарській діяльності від користувачів води. Також представник району наголосила, що міський голова Львова неодноразово обіцяв вирішити питання такої компенсації.

Зокрема, 24 лютого 2012 року було прийняте рішення Львівської міської ради № 121 про затвердження "Положення про компенсацію вартості за надані послуги з водопостачання населенню, яке проживає у зоні депресійної лійки". Оскільки сільські ради так і не отримали обіцяної компенсації та відмовляються погоджувати проект зон санітарної охорони Стрийського родовища підземних вод.

Беручи до уваги те, що на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради 5 грудня 2012 року за участі представників Львівської міської та Стрийської районної рад вже розглядалося аналогічне звернення і сторони дійшли згоди щодо необхідності виділення цільових коштів для збереження територій зон санітарної охорони відповідно до чинного законодавства, комісія вирішила скерувати це звернення до міського голови міста Львова.

Окрім того, депутати розглянули та погодили низку клопотань щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку газоносних та нафтогазоносних площ на території Львівської області. Зокрема, ТзОВ "Бурова компанія "Горизонти" на розробку Лівчицької газоносної площі та Бунівської нафтогазоносної площі, яка розташована в Яворівському районі Львівської області, ПП "Нордік" на розробку Колодницької нафтогазоносної площі, яка розташована в Стрийському районі Львівської області та Бистрицької нафтогазоносної площі, яка розташована в Дрогобицькому районі Львівської області, ПП "Проект-Буд" на розробку Рудниківської нафтогазоносної площі, яка розташована в Миколаївському районі Львівської області та Прилбичівської нафтогазоносної площі, яка розташована в Яворівському районі Львівської області. Комісія вирішила винести відповідні проекти рішень на розгляд чергової сесії Львівської обласної ради.

Поряд з тим, депутати не задовольнили клопотання ТзОВ "Марі Енерджі",  ТОВ "НЕЛІ Груп", ТОВ "Надра Сервіс Груп" та ТзОВ "УПГ АЙНДОММЕ – 5", оскільки вказані компанії подали на розгляд комісії не повні комплекти документів, що необхідні для прийняття рішення про погодження матеріалів для надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, зокрема, дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу, газового конденсату. Тому комісія повернула документи заявникам для доопрацювання.

--

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: