Сех розповіла про залізничне сполучення між Львовом і Краковом

25 квітня у  Львівській облдержадміністрації відбулася зустріч голови ОДА Ірини Сех з Міністром  інфраструктури України Максимом Бурбаком, який прибув на Львівщину з робочим візитом.

У нараді взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, керівництво ДП «Львівський облавтодор», Служби автомобільних доріг у Львівській області, а також  Львівської залізниці.

Учасники обговорили найважливіші питання розвитку інфраструктури у Львівській області. «На Львівщині є великий потенціал , адже це прикордонна область. Потрібно якнайбільше використовувати проекти транскордонного співробітництва», – наголосив міністр інфраструктури.

Ірина Сех своєю чергою наголосила, що є нагальна проблема збільшення пропускної спроможності залізниці між Львовом і Варшавою. Перешкодою цьому є різниця в ширині колії і потребі в перестановці колісних пар рухомого складу, або ж його перевантаженню.

«Є два шляхи вирішення цієї проблеми – це проведення капітальних робіт на залізничних коліях на дільниці Львів – Рава-Руська та будівництво нової суміщеної колії на дільниці Рава-Руська – Брюховичі. Перший варіант обійдеться в близько 105 млн. грн., а другий – близько 360 млн. грн.», – зазначила Ірина Сех. Вона запропонувала  доручити керівництву «Укрзалізниці» розробити проект реалізації будівництва швидкісної колії  Львів – Рава-Руська – Хребенне – Варшава.

На нараді також йшлося про недостатній обсяг субвенції з Державного бюджету на компенсацію втрат перевізників від пільгових перевезень пасажирів, проблеми фінансування робіт, передбачених проектом реконструкції і будівництва ДП “Міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького”, погашення заборгованості з виплати заробітної платні на Державному підприємстві “Львівські авіалінії”, необхідність погашення кредиторської заборгованості за виконані роботи з будівництва, реконструкції та ремонтів доріг загального користування, необхідність фінансування робіт з капітального, поточного ремонту та експлуатаційного утримання доріг.

Ірина Сех звернулася до Міністра з проханням активізувати реалізацію проекту будівництва концесійної автомобільної дороги Львів-Краковець та питання розбудови пунктів пропуску на державному кордоні з Республікою Польщі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: