Влада зробить все можливе для допомоги постраждалим від аварії на ЧАЕС, - Турчинов

В.о. президента, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов запевнив, що українська влада зробить все від неї залежне, щоб вирішити соціальні проблеми громадян, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Про це сказано у його зверненні з нагоди 28-й річниці аварії, повідомляє прес-служба президента.

«Від згубного опромінення постраждали мільйони громадян. Незважаючи на складну економічну ситуацію, нова українська влада робитиме все можливе для розв'язання їх соціальних проблем, вирішення широкого спектра питань безпеки Чорнобильської АЕС та забруднених територій», – йдеться у зверненні.

«Запорукою успішної реалізації заходів, пов'язаних із підтримкою потерпілих, передусім дітей та інвалідів, мають стати солідарність і взаємодопомога, порозуміння та злагода, які згуртовували наше суспільство у часи всенародної боротьби з ядерною стихією», – підкреслив спікер.

Він закликав згадати усіх тих, хто брав участь у ліквідації аварії та пожертвував своїм життям заради захисту людей від ядерної катастрофи.

Пан Турчинов подякував учасникам ліквідації аварії, добровольцям і державам, які досі допомагають Україні долати наслідки тієї аварії.

«Вірю, що ця сумна дата завжди буде днем пам'яті, любові, милосердя і національної єдності. Зичу всім міцного здоров'я, миру, добробуту та успіхів у благородних справах в ім'я України.», – підсумував він.

Пан Турчинов також поклав квіти до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та пам'ятного знака «Воїнам Чорнобиля». У церемонії покладання взяли участь перший віце-прем'єр Віталій Ярема, члени уряду, генеральний прокурор Олег Махніцький,голова КМДА Володимир Бондаренко, народні депутати, церковні ієрархи, представники громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: