Вода через кримський канал не надходить через Аксьонова. Відновити постачання можна не раніше літа

Вода через Північно-Кримський канал не надходить з України на півострів через непрофесійні дії спеціалістів, які "захопили" кримську частину споруд.

Про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

"Після того, як відбувся референдум в Криму, почалось бандитське захоплення споруд Північно-Кримського каналу представниками тих людей, які називають себе владою. Наші люди там відсторонені від експлуатації. Після того, як втратилась можливість його технологічно обслуговувати, вода почала текти самопливом. Тому 200 км каналу вода тече сама - там уклони дозволяють. І хоч вода тече, але підняти їх зараз на своїх насосних спорудах у них (в Криму – прим.ред.) немає можливості. І тому після тих насосних станцій вода висихає, майже висохло русло каналу", - каже Одарченкою.

Він зазначив, навіть якщо кримчани знайдуть фахівців, які б вже зараз змогли працювати на каналі, то потрібен десь місяць на замочування каналу. І тільки після цього, за технологічним процесом, можна подавати воду.

Також він повідомив, що Крим "демонстративно не бажає сплачувати за воду", на сьогоднішній день кримська сторона не заключила з Україною догорів про подачу води та обслуговування каналу. Крім того, станом на 1 січня 2014 року Крим заборгував за воду Україні декілька мільйонові гривень.

За словами Одарченка, довжина каналу складає близько 400 км, з них 300 км пролягають по території Кримського півострову і 100 км - по території Херсонської області. Цей канал працює для наповнення водосховищ та зрошення угідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: