Незабаром у Львові розпочнеться музичний фестиваль «Віртуози»

З 15 травня у Львові стартує ХХХІІІ Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Фестиваль триватиме з 15 травня до 8 червня. За цей час відбудеться 25 концертів. Кожен знайде щось для себе - програма включає різноманітний репертуар: від камерної музики до великих вокально-симфонічних полотен, від бароко до джазу, від музики західноєвропейських класиків до творів метрів сучасної української музики.

«Приємно зауважити, що ніхто із запрошених виконавців не відмовився приїхати на фестиваль. Тобто, ніхто не ставив під сумнів свою участь чи доречність проведення  фестивальних акцій у непростий час. Теперішня загальнонаціональна ситуація з одного боку, а з іншого боку – ювілейний рік Тараса Шевченка – ці загальнонаціональні речі не могли не відбитись на фестивалі.

Якщо ювілей Шевченка ми планували втілити у контексті фестивалю заздалегідь, то українські суспільно-історичні обставини сьогодення ми не могли передбачити, але ми на них відгукуємося.

Через це у програмі фестивалю будуть проекти, які, можливо, не так часто були раніше, але вони будуть вражати своєю масштабністю та своїм національним спрямуванням», - зазначив Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської обласної філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: