Євросоюз має наміри розширити індивідуальний список санкцій проти росіян

Сьогодні, 28 квітня, очікується, що Європейський Союз затвердить додатковий «чорний список» індивідуальних обмежувальних заходів стосовно представників Росії, яких він вважає причетними до загострення ситуації в Україні.

Комітет постійних представників ЄС зустрінеться в понеділок 28 квітня з метою прийняття додаткового списку санкцій – «другого етапу» – (обмежувальні заходи: заборона на поїздки, заморожування активів).

Згідно з заявою групи G7 про санкції щодо Росії в Брюсселі мають намір прийняти відповідне рішення до кінця дня понеділка. Після засідання Комітету постійних представників постанову шляхом письмової процедури ухвалить Рада ЄС.

Великобританія, США, Німеччина, Франція й Італія виступають за посилення санкцій проти Росії у зв'язку з подіями в Україні.

Як повідомили в прес-службі британського уряду, про це прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон говорив 25 квітня в ході телефонних розмов з президентом США Бараком Обамою, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом США Франсуа Олландом і прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

«Продовжуючи тримати відкритими двері для дипломатичного вирішення кризи, ґрунтуючись на Женевській угоді, 5 лідерів погодилися, що у світлі відмови Росії підтримати процес, розширення нинішніх спрямованих санкцій буде необхідно реалізувати спільно з іншими лідерами G7 і європейськими партнерами», – повідомили в прес-службі.

В ході телефонних розмов лідери Британії, США, Німеччини, Франції та Італії також привітали зусилля українського уряду щодо реалізації Женевської угоди, в тому числі, співпраця з ОБСЄ та роботу над конституційною реформою і децентралізацією.

Лідери засудили відсутність будь-яких кроків з боку Росії для реалізації Женевської угоди, а також подальші зусилля Москви для дестабілізації ситуації в Україні і зриву запланованих на 25 травня виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: