Реверс газу зі Словаччини ймовірно почнеться 1 вересня

Реверсні поставки газу зі Словаччини можуть початися з 1 вересня 2014 року.

Про це повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз України", передає Еспресо.TV.

"Перший варіант ("малий реверс") передбачає організацію фізичних реверсних поставок із Словаччини в Україну на рівні 22 млн куб. м на добу. Поставки можуть бути розпочаті з 1 вересня 2014 року після завершення всіх технічних і організаційних заходів на території Словаччини. Фактичний обсяг поставки може бути збільшено за результатами тестування системи", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що другий варіант ("великий реверс") передбачає проведення певних консультацій і юридичних дій, в тому числі, за участю компанії "Газпром експорт", яка виконує на сьогоднішній день роль посередника в пункті передачі газу на українсько-словацькому кордоні. Технічний обсяг реверсу по другому варіанту передбачає поставку газу в обсязі до 30 млрд куб. м в рік.

Крім того, меморандум передбачає співпрацю Єврокомісії, Eustream і "Укртрансгазу" з питання підписання стандартного операторської угоди про об'єднання сусідніх газотранспортних систем по всіх лініях газопроводу на кордоні України та Словаччини.

Нагадаємо, сьогодні Україна і Словаччина підписали меморандум по реверсу газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: