США планують ввести санкції проти глави "Газпрому" Міллера і глави "Роснафти"

США та європейські країни планують, можливо, вже в понеділок ввести нові санкції проти Росії, які можуть стосуватися людей із близького оточення президента Володимира Путіна, а також галузей, які вони контролюють, зокрема оборонної промисловості.

Про це пише The Wall Street Journal.

ЄС може ввести санкції проти 15 російських осіб; США поки що не назвали кількості громадян, яких можуть стосуватися санкції. Раніше Вашингтон і Брюссель уже внесли до списків санкцій 60 громадян Росії та України.

За даними The New York Times,, зокрема, може йтися про заборону постачань низки технологій для російської оборонної промисловості.

При цьому поки що ні США, ні ЄС не домовилися про введення широких економічних санкцій, які стосувалися б цілих секторів російської економіки, пише WSJ.

За даними джерел Bloomberg, серед тих, кого можуть стосуватися санкції, - голова "Роснафти" Ігор Сечін. Джерела New York Times також називають голову правління "Газпрому" Олексія Міллера.

В діючих списках санкцій США поки що лише один керівник російської держкомпанії - голова ВАТ "Російські залізниці" Володимир Якунін.

У списках ЄС за винятком гендиректора агентства "Россия сегодня" Дмитра Кисельова, який потрапив туди не як функціонер, а як тележурналіст, керівників держкомпаній немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: