Україна скликає засідання Постійної ради ОБСЄ через відмову Росії надати пояснення щодо військових навчань

Україна скликає засідання Форуму із співробітництва у сфері безпеки та Постійної ради ОБСЄ через відмову російської сторони пояснити причину проведення навчать російських військ.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

Як зазначили у відомстві, Росія відмовилася від участі у консультаціях, які Україна пропонувала провести 28 квітня 2014 року згідно з п. 16.2 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки у зв’язку з навчаннями Південного та Західного військових округів ЗС РФ поблизу українських кордонів.

"При цьому російська сторона дещо дивно аргументувала свою відмову, посилаючись на те, що положення розділу ІІІ Віденського документа не можуть бути застосовані до ситуації, що склалася поблизу східних кордонів України. Таким чином, Росія знову відмовилася надавати будь-які роз’яснення щодо мети своєї інтенсивної військової діяльності на наших кордонах, - зазначили в МЗС. - Складається враження, що Росія свідомо уникає відвертої розмови щодо своєї агресивної військової діяльності  протягом останніх декількох місяців".

У зв’язку з цим в МЗС заявили, що Україна скликає спільне засідання Форуму з питань співробітництва в галузі безпеки та Постійної ради ОБСЄ для обговорення ситуації, що склалася на східних кордонах нашої держави.

Також на засіданні планується обговорити ситуацію із захопленням у Слов’янську групи міжнародних інспекторів, які перебувають в Україні. "Сподіваємось на конструктивну участь російської сторони у цьому засіданні", - виразили сподівання в зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, 24 квітня Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що через ситуацію на південному сході Україні розпочалися навчання російських військ.

У відповідь на це МЗС України направило російській стороні  ноту з вимогою протягом найближчих 48 годин надати відповідь і пояснити причину проведення навчань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: