Львівський УДАР закликає відмовитись від масових акцій першого та дев’ятого травня

Депутати Львівської обласної ради члени фракції політичної партії «УДАР Віталія Кличка» сьогодні, 29 квітня, звернулись з заявою до громадськості та влади Львівщини щодо недопущення провокацій першого та дев’ятого травня.

Напередодні, під час засідання голів фракцій Львівської обласної ради дану заяву підтримали усі представники депутатських фракцій.

Подаємо заяву повністю:

Заява Щодо недопущення провокацій Сьогодні Україна переживає, найдраматичніший період з часу відновлення своєї Незалежності. Після перемоги Духу на Майдані в Києві, після трагедії на вулиці Грушевського, перед українцями постала нова загроза. Внаслідок агресії Російської федерації, частина території України знаходиться під ворожою окупацією. Очевидно, що агресор у своєму неоімперському запалі не збирається зупинятись і далі. Східні області нашої держави і далі перебувають під загрозою терору сепаратистів з уже добре пізнаваним почерком російських спецслужб. Їх стиль роботи ще добре пам’ятають тут, на Західній Україні.

З часів горезвісних НКВС та КДБ нічого не змінилось – це провокації та терор проти місцевих мешканців, за якими йдуть «визволителі». Уже зараз зрозуміло, що Путін недооцінив українців, і «парад федералізацій» остаточно заблоковано. В Україні не виявилось достатньої кількості бажаючих «возз’єднання з Росією», а купку маргіналізованих напівкримінальних елементів разом з російськими «зеленими чоловічками» складно видавати за самооборону Донбасу. Однак, очікувати що він відмовиться від своїх планів на Україну не варто. Росія повертається до звичної для себе практики спецоперацій та провокацій. Уже зараз відомо, що наступним етап плану дестабілізації ситуації шляхом здійснення провокацій на Заході України. Росії дуже вигідно вкотре витягнути заяложене опудало екстремізму на Заході України, протиставляючи різні регіони нашої країни.

Зважаючи на це, закликаємо усі політичні сили Львівщини, громадські організації, активістів та свідомих громадян відмовитись від будь-яких масових акцій у дні, що використовуються для розпалювання ворожнечі в Україні в останні роки. Мова йде, передусім про перше та дев’яте травня. Саме ці дати є найбільш імовірними для здійснення провокацій.

Просимо усіх зрозуміти, що навіть найбезневинніша акція у ці дні може бути використаною для дискредитації львів’ян та області. Відтак, кожна організація, чи політична сила яка проводитиме акції в ці дні є свідомим або ж несвідомим посібником агресора. Переконані, що громадськість та правоохоронні органи дадуть гідну оцінку таким горе-діячам.

Закликаємо проявити громадянську свідомість та не допомагати російській пропагандивній машині у створенні потрібної їй «картинки» для внутрішнього споживача. Також, закликаємо виконавчу владу в області докласти усіх зусиль для стабілізації ситуації, провести відповідні переговори і утихомирити окремі гарячі голови, запропонувавши їм інші майданчики для демонстрування власної позиції, замість центру європейського міста. Влада міста та області, а також, працівники правоохоронних органів повинні докласти усіх зусиль, аби не допустити помилок, допущених в 2010 та 2011 роках. Саме наш спокій та пильність у ці дні є найкращим проявом патріотизму! Ми віримо, що український народ з гідністю пройде це випробування, і воно зробить нас усіх сильнішими. І українці з усіх регіонів нашої держави стануть учасниками нової, сильної Української держави!

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: