Мерія з перевізниками провернули тригривневу аферу, - Правий Сектор

Рішення львівського міськвиконкому про підвищення вже з 1 травня ціни за проїзд у громадському транспорті до 3 грн. є незаконним, аферистичним та вимагає негайної реакції як місцевої громади, так і феміди. Про це сьогодні заявив заступник керівника «Правого сектора» Львівщини Віталій Сергатюк. За його словами, громадські  активісти Львова, які відстоювали не підняття тарифу, були обмануті виконавчою владою міста. Про це повідомляє прес-служба Правого Сектору.

«Учора ми були на засіданні виконкому. Відбулась або велика велика глупість, або велика підлість. Нас вислухали, в нашій присутності прийняли рішення відтермінувати підняття тарифу на два місяці та провести відповідний аудит діяльності перевізників. Однак, після того як ми покинули засідання, виконком різко змінив позицію та одноголосно прийняв рішення вже з 1 травня збільшити ціну за проїзд до 3 грн.», – зазначив Віталій Сергатюк. Відтак, додав він, громадські активісти подають до суду та до прокуратури, аби призупинити рішення виконкому. Водночас  Віталій Сергатюк закликав львів’ян саботувати незаконне рішення виконавчого комітету Львівської міськради  та протестувати аж до перевиборів міської влади. «Я би закликав львів’ян 1 травня замість того, щоби йти садити картоплю, копати городи, піти і посадити на те місце, яке вони заслуговують, наших можновладців – поміж покришками і коктейлями Молотова…Тільки підла або дуже непорядна, продажна, корумпована людина могла в цих умовах, коли тариф взятий зі стелі, приймати його. Як на мене, треба протестувати, не платити за перевезення, вимагати скасування цього, я б сказав, в порядку афери прийнятого рішення… Відтак, вимагати негайних перевиборів нашого магістрату», – заявив Віталій Сергатюк.

Активісти Львова вже фактично рік ведуть війну із перевізниками, котрі вимагають підняти ціну із 2 до 3 грн. Серед низки аргументів на користь гаманця пасажира, зокрема – відсутність обліку пасажиропотоку, а відтак – обліку готівки.  Окрім того, відсутність квитка дозволяє перевізнику уникнути відповідальності перед пасажиром у разі аварійної ситуації.

Противники трьохгривневого тарифу переконані – перевізники отримують надприбутки – близько 70% їхнього доходу ховається в тіні та прикривається діючою львівською владою.

«Очевидно, ми маємо справу із шахраями, які займаються імітацією дослухання до думки громади.  У публічному порядку денному засідання виконкому навіть не було питання про підняття тарифу. Його внесли з голосу.  Під нашим носом твориться беззаконня», – резюмував громадський активіст Констянтин Шуляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: